Els càrtels fent feina a Cork i el Servei Naval de desfilada

Els càrtels fent feina a Cork i el Servei Naval de desfilada La LÉ George Bernard Shaw entrant a Dún Laoghaire / @naval_service via X

Ja fa anys que, arran d’una crisi d’efectius causada per unes gens atractives condicions laborals, tant de salari com d’horari, el Servei Naval fa aigües i no té prou membres per a omplir totes les posicions a les seves patrulleres, a banda que alguns dels vaixells ja tenen una edat i passen molt de temps aturats a les drassanes a fi que els reparin. Així doncs, entre una cosa i l’altra, de fa tres setmanes, la marina irlandesa només té un vaixell disponible, la patrullera LÉ George Bernard Shaw, que és la més nova de tota la flota.

D’altra banda, Irlanda no té cap país a l’oest, només l’Atlàntic, per la qual cosa la seva zona marítima és molt extensa; i si a això hi afegim la manca de vigilància, el resultat és una combinació perfecta per als càrtels de la droga sud-americans, que ho aprofiten per a fer d’Irlanda un punt d’entrada de la seva mercaderia al mercat europeu, sobretot durant els darrers dos anys, en què el Servei Naval ha passat de tenir quatre vaixells disponibles, a només un. Segons els experts, se’n necessitarien, pel cap baix, cinc.

I aquest cap de setmana, en què diumenge era Sant Patrici, el Sant Patró, amb tota mena de celebracions i molta xerinola arreu d’Irlanda i més enllà, el tema de la manca de vaixells va agafar un aire encara més rocambolesc. En aquest sentit, la Garda sospitava de l’arribada d’una remesa important de cocaïna a prop d’Skibbereen, a l’oest de Cork, fet pel qual va demanar ajuda al Servei Naval, sol·licitant formalment que hi enviessin la Bernard Shaw a fi d’afegir-se al dispositiu de recerca.

De tota manera, la patrullera no va poder fer via cap a Cork perquè... Estava de celebració a Dún Laoghaire! Més concretament al Festival de Sant Patrici d’aquesta població al sud de Dublin, incloent-hi sessions de portes obertes al públic; a més, el diumenge, els membres de la tripulació, en lloc de cercar fardells de droga a la costa de Cork van participar a la desfilada de Sant Patrici de Dún Laoghaire (vídeo a sota), en una imatge que, molt probablement, en cas que la veiessin, deixaria bocabadats els capitostos dels càrtels.

Per la seva banda, l’exèrcit ha confirmat que va rebre una sol·licitud de la Garda, però com que era una operació terrestre i costanera, no d’alta mar, van determinar que la millor opció era d’enviar-hi la divisió de bussejadors.

Fonts: The Irish Times i The Irish Examiner

 

Torna a dalt