Arriba el B747-8 d'Air China, l'avió més gros vist a Dublin

Arriba el B747-8 d'Air China, l'avió més gros vist a Dublin Un Boeing 747-8 d'Air China / Foto: Bill Abbott (Wikipedia)

Aquest vespre, cap a les set, l’aeroport de Dublin rebrà una visita històrica i és que hi aterrarà l’avió en què viatja el primer ministre xinès, Li Qiang, un individu que a Irlanda no coneix ningú, però que obligarà a tancar el Phoenix Park durant tot un dia. De tota manera, la part històrica de la visita no és Li Qiang, sinó el seu Boeing 747-8, l’avió comercial més gros que hagi arribat mai a la capital irlandesa. Es preveu que l’aparell d'Air China aterri a la pista sud, tot i que això dependrà de les condicions meteorològiques i operatives d’aquell moment.

El primer ministre Li, no gaire conegut internacionalment per ser a l’ombra de Xi Jinping, el president del gegant asiàtic, fa una gira per Europa mirant de guanyar influència a la zona i en el cas d’Irlanda, hi romandrà una mica més de vint-i-quatre hores, temps durant el qual es reunirà amb el president Michael D Higgins i amb el Taoiseach Leo Varadkar, abans d’enlairar-se, amb el mateix avió, dimecres al vespre.

El Boeing 747-8 té una envergadura de seixanta-vuit metres -és a dir, de punta a punta de les ales- i una llargada de setanta-sis, unes dimensions que superen el Boeing 747-400, que fins ara havia estat l’avió comercial més gros aterrat a Dublin, que té una envergadura de seixanta-quatre metres i una llargada de setanta-un.

Amb tot, no és el més gros de qualsevol classe d’avió que hagi visitat les instal·lacions de Collinstown, perquè aquest títol recau en el Lockheed C-5 Galaxy militar, que té una envergadura de seixanta-set metres i una longitud de setanta-cinc, que va visitar Dublin per darrera vegada el 2019.

Segons Graeme McQueen, cap de relacions amb els mitjans de la daa, durant els seus vuitanta-quatre anys d’operacions, les pistes de l’aeroport han viscut molts moments històrics, des de nombrosos presidents dels Estats Units, passant pels Beatles i diversos papes, però l'arribada d'un avió Boeing 747-8 marcarà una altra fita important per a l’aeroport i és per això que ho tenen tot preparat per a rebre el primer ministre Li, la seva delegació i tots els passatgers a bord d’aquest avió gegant.

 

Torna a dalt