La Garda acceptarà candidats de fins a cinquanta anys

La Garda acceptarà candidats de fins a cinquanta anys Dos gardaí patrullant al centre de Dublin / Foto: Liffey

Fa uns anys, quan el govern va derogar la moratòria de contractació de funcionaris, una mesura que també incloïa policies, la Garda va rebre una allau de sol·licituds en les seves primeres convocatòries, que després del pas dels candidats aptes per l’Escola de Policia de Templemore (Comtat de Tipperary), va permetre al cos de recuperar efectius, acabant amb diversos d’anys d’aprimament fins a nivells que alguns experts van alertar que no podien garantir la prestació del servei amb les mínimes garanties.

De tota manera, darrerament la cosa ha canviat força i ser policia ja no és tan atractiu com abans, sobretot per les condicions laborals, tant d’horari com de salari, així com la pèrdua d’autoritat davant de molts ciutadans, com hom va poder copsar clarament durant els aldarulls de fa dues setmanes en què alguns gardaí van haver de sortir cames ajudeu-me en veure’s envoltats per hordes de vàndals amb una actitud molt agressiva.

Així doncs, amb la crisi d’hàbits que afecta el gremi -durant tot l’any passat només van incorporar-se noranta-quatre agents-, alguns dels estrictes requisits que fins ara es demanaven s’han hagut de flexibilitzar a fi de tenir més candidats potencials. En aquest sentit, a partir d’ara l’edat màxima per a poder optar a una plaça de policia serà de cinquanta anys, és a  dir, quinze anys més que ara, fet que s’anunciarà ben aviat mitjançant una campanya publicitària que mirarà d’atraure persones en la trentena o la quarentena, de vida sedentària i que cerquin un canvi radical a la seva carrera professional.

D’altra banda, l’augment de l’edat màxima no només és per a poder tenir més candidats, sinó que també es basa en un dictamen del jutjat laboral, que va determinar que el límit de trenta-cinc anys era una mesura discriminatòria. Amb tot, els requisits mèdics i físics no varien, per la qual cosa, els candidats més propers als cinquanta anys hauran de ser dels que es conserven bé i que fan esport regularment.

Torna a dalt