Crida als ciclistes a fer-se veure en el temps de penombra

Crida als ciclistes a fer-se veure en el temps de penombra Una ciclista pedalant durant les hores de foscor / Foto: Liffey

Diumenge passat els rellotges van endarrerir-se una hora i això ha fet que, ara, quan molta gent surt de la feina ja és fosc; si a més, hom va amb bicicleta, augmenta la probabilitat de patir un accident per no ser vist pels altres usuaris de la xarxa viària. Així doncs, Daithí de Róiste, batlle de Dublin, ha posat en marxa el Light up your Bike (Il·lumina la teva Bici) de la Dublin Cycling Campaign, tot un clàssic de cada tardor.

Il·lumina la teva Bici és una iniciativa anual de conscienciació per a recordar als ciclistes de la importància d'utilitzar llums a les seves bicicletes, especialment durant els mesos d'hivern. D’altra banda, l'ús de llums entre els que es desplacen a cop de pedal és un requisit legal, no només quan és fosc, sinó també durant el temps de penombra, que és des de 30 minuts després de la posta de sol fins 30 minuts abans de l'alba; si no s'utilitzen els llums durant aquestes dues mitges hores així com quan és fosc, la Garda pot imposar una multa.

Com a part de la iniciativa, voluntaris de la Dublin Cycling Campaign lliuraran, de franc, jocs de llums de bicicletes, donats per la National Transport Authority, als ciclistes que passin per diversos punts designats de la ciutat durant les setmanes vinents. Els detalls dels horaris i de les ubicacions es publicaran al perfil del col·lectiu ciclista a les xarxes socials.

El batlle de Róiste va afirmar d’estar encantat de donar suport a aquesta important iniciativa tot recordant la importància d’encendre els llums de la bicicleta a fi de garantir la visibilitat i la seguretat dels ciclistes a la xarxa viària, una premissa que també van repetir Siobhán McNamara, de la Dublin Cycling Campaign, o Ailish Laly, de l’oficina municipal de Vianants i Ciclistes, que va assegurar que el Comú té ganes de fomentar l'ús de la bicicleta com a opció a l'hora de moure's per la ciutat durant tot l'any en trajectes tan habituals com anar a l'escola, a la feina o per lleure, això sí, d’una manera segura.

 

Torna a dalt