Torna Halloween i el seu concurs de decoració macabra

Torna Halloween i el seu concurs de decoració macabra Decoració macabra al barri d'Smithfield, Dublin 7 / Foto: liffey

Halloween és una celebració pagana d’origen celta d’abast mundial gràcies a la mercantilització que se n’ha fet als Estats Units, però els irlandesos no han sucumbit a la intromissió ianqui i també la celebren, renoi si la celebren! En aquest sentit, ja unes setmanes abans dels trenta-u d’octubre comença una competició entre veïns per a veure qui és el més macabre del barri i això provoca que molts carrers facin feredat, sobretot quan es fa fosc.

El més habitual és emplenar la façana amb calaveres abillades amb una tela negra, algunes amb un crani i d’altres amb una carabassa, això sí, ambdues igual d’aterridores. A més, en alguns casos, el vent fa que sembli que tinguin vida pròpia. També hi ha fantasmes, abillats amb una tela blanca, però al costat de les calaveres, no fan tanta por.

Alguns veïns repten els vianants a entrar a casa, i no per a fer un te a les cinc, com queda clarament reflectit en el paisatge, no només per les calaveres i els fantasmes sinó pel cementiri amb làpides que els més flipats de Halloween han muntat al seu jardí.

I com en moltes altres coses, cada any hi ha alguna novetat que causa furor entre els bojos de la decoració de Halloween i enguany ha estat, sens dubte, una teranyina gegant que es col·loca davant de la façana i on hi ha aranyes de mida diversa, algunes exageradament grosses.

D’altra banda, algunes cases ja esperen amb candeletes les hordes de trick-or-treaters deambulant pels barris, trucant a totes les portes i etzibant la frase de la festa: paga o plora, amb el gros dels veïns triant la primera opció i pagant amb caramels, perquè altrament...

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt