Smithfield és el segon barri més ben parit del món

Smithfield és el segon barri més ben parit del món Smithfield Square, al vespre / Foto: Liffey

Stoneybatter va ser considerat pel magazín de lleure Time Out com el barri més ben parit de Dublin els anys 2019 i 2022, mentre que Phibsboro ho va ser el 2018 i el 2020; per contra, el 2021 la distinció va creuar el Liffey i va recaure a Dublin 8, amb zones tan populars com The Liberties o Christchurch. De tota manera, amb les hordes de modernets que han anat instal·lant-se a Phibsboro i a Stoneybatter allà ja no s’hi cap i és per això que durant els darrers temps han començat a envair el barri que els queda a sota: Smithfield.

Així doncs, no és gens estrany que a la classificació d’enguany, aquest barri de Dublin 7 hagi estat considerat el més ben parit -o cool- de la capital irlandesa, amb l’afegitó que ocupa la segona posició mundial, només per darrere del barri de Laureles, a la ciutat colombiana de Medellín. D’altra banda, anteriorment els barris dublinesos sempre havien ocupat la meitat baixa de la classificació, llevat de Dublin 8, que va arribar la 15a posició.

D’Smithfield, Time Out destaca els seus contrastos, amb institucions de tota la vida, com el pub The Cobblestone, un punt de visita obligatòria per als qui vulguin escoltar música tradicional irlandesa -hi ha seisiún cada vespre-, o llocs per als hipsters, com el moderníssim Light House Cinema. També parla del Token, un restaurant per a vegans molt en línia amb els gustos dels modernets, del Fish Shop, un restaurant minúscul especialitzat -com el nom indica- en peix, o del Frank Ryan’s, un pub decorat amb tota mena de parafernàlia musical i que sempre està pintat de colors molt cridaners.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt