Erik el Belga, però en versió destralera i tecnològica

Erik el Belga, però en versió destralera i tecnològica Saint Ann's Church, a Dawson Street (Dublin 2) / Foto: Liffey

Durant els anys setanta, René Alphonse van den Berghe, més conegut com a Erik el Belga, va robar un ampli ventall de valuosíssimes obres d’art religiós de diverses esglésies que no tenien gaires mesures de seguretat, sobretot als Pirineus, però també a altres llocs de la península Ibèrica. I aquest diumenge passat, el que es podria considerar de versió moderna d’Erik el Belga va actuar a la Saint Ann’s Church, una Església anglicana situada al cèntric Dawson Street (Dublin 2).

De tota manera, a diferència del seu homòleg belga, que actuava d’amagat, el malfactor de Saint Ann’s va robar la càmera durant el Choral Mattins, que és un servei que dura aproximadament una hora i en què els feligresos aprofiten per a reflexionar abans d’iniciar la seva activitat habitual del dia. A més, tenint en compte que en aquell moment la càmera emetia en directe, els responsables de l’església van adonar-se’n de seguida.

D’altra banda, sembla que el malfactor és una mica maldestre perquè va deixar-se la gorra al lloc del delicte, amb l’agreujant que, segons una resposta feta a X (antigament Twitter) per Paul Arbuthnot, vicari de Saint Ann’s, a la part interior de la gorra hi ha escrit un nom. Al tweet inicial, Arbuthnot diu al lladre que si vol recuperar la gorra, que vagi a l’església a veure’l, això sí, fent servir un to molt conciliador -coses de la caritat cristiana-, assegurant que està perdonat i que si torna la càmera, tot anirà bé.

Al mateix tweet, el vicari explica que per ser una església molt cèntrica que mira de ser tan oberta amb tothom com sigui possible, passen aquestes coses, reconeixent que els guardes estan força molestos, tot i que, afortunadament, només ha estat un robatori sense danys personals. Arbuthnot espera recuperar la càmera ben aviat, no només pels feligresos d’una certa edat a qui els és una mica difícil de desplaçar-se in situ, sinó també per a poder emetre, a final de mes, l’acte de celebració del tricentenari de l’església on, d’altra banda, s’han casat personatges tan coneguts com Bram Stoker, autor de Dràcula, o el líder revolucionari Wolfe Tone.

Font addicional: The Irish Mirror

 

Torna a dalt