El DART podria viure un de cap de setmana de bogeria

El DART podria viure un de cap de setmana de bogeria Un comboi del DART a l'estació de Tara Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La companyia Iarnród Éireann ha emès un comunicat advertint que, ferroviàriament parlant, aquest cap de setmana vinent serà de bojos i és que es preveu que el servei de DART pateixi de valent a causa dels nombrosos esdeveniments multitudinaris que tindran lloc a Dublin i rodalia, tant dissabte com diumenge.

En aquest sentit, dissabte, a les tres, a Bray (Comtat de Wicklow), hi haurà la primera jornada del festival aeri del Bray Air Display i a les quatre, a l’Aviva, el partit amistós entre el Celtic de Glasgow i el Wolves; diumenge, segona jornada del Bray Air Display i final de l’All-Ireland de futbol gaèlic entre Dublin i Kerry, al Croke Park, amb gairebé 83.000 espectadors previstos.

Una característica comuna de tots aquests esdeveniments és que tenen una estació de tren a prop -en el cas de l’Aviva, fins i tot, sota de la graderia mateix-, per la qual cosa s’espera que el gros dels espectadors agafi el DART, el tren de rodalia dublinès.

Així doncs, Iarnród Éireann ha demanat que els qui no vagin a aquests esdeveniments, però que per qualsevol motiu s’hagin de desplaçar en tren, que ho facin d’hora al matí o tard al vespre a fi de no coincidir amb les hordes d’usuaris que emplenaran els combois a unes hores molt concretes. D’altra banda, la companyia ferroviària ha informat que operarà trens addicionals a fi de copsar amb l’augment de la demanda.

De fet, l’any passat, un cúmul de factors ja va generar molts problemes a l’hora de desplaçar-se fins al Bray Air Display: l’alt volum de passatgers va provocar retards, atès que per a encabir tothom als vagons es requeria més de temps, això feia que alguns combois romanguessin aturats durant força temps entre estació i estació, la calor dins dels vagons feia que alguns usuaris obrissin les portes i comencessin a caminar per la via, amb  gent a la via s’aturava tot el trànsit ferroviari i durant unes hores no van circular els trens.

Aquest caos monumental va generar una allau de crítiques cap a la companyia, que després de justificar-se inicialment amb excuses sense gaire base, va acabar demanant disculpes i reconeixent que ho podrien haver fet millor.

 

Torna a dalt