Saint Anne's Park amb dues zones: amb corretja i sense

Saint Anne's Park amb dues zones: amb corretja i sense Saint Anne's Park, Dublin 3 / Foto: Martin Miedema (Wikipedia)

Fa unes setmanes, el Comú de Dublin va prohibir que els gossos poguessin anar deslligats a Bull Island, una illa sorrenca situada a la meitat nord de la badia de Dublin i que la seva proximitat a barris com Clontarf i Raheny, des d’on hom pot accedir mitjançant dos ponts, la fan molt popular entre els residents a la zona i és que és un lloc idoni per als gossos que viuen en un habitatge. La mesura va implementar-se a fi de protegir la fauna de l’illa, sobretot durant l’època de nidificació i cria.

Això ha fet que molts propietaris hagin decidit de canviar el lloc on van a passejar amb el gos deslligat, traslladant-se al Saint Anne’s Park, que queda just davant de Bull Island, però ja a terra ferma, entre Clontarf i Raheny. Òbviament, l’augment de gossos corrent amunt i avall pel parc, que amb unes cent hectàrees de superfície és el segon més extens de la ciutat després del Phoenix Park, no ha agradat gaire a alguns dels seus usuaris habituals, com la gent gran que hi va a la recerca d’una mica de calma o les famílies amb infants que hi van a jugar.

Durant molts anys, al parc s’hi podia dur el gos deslligat abans de les onze del matí i una hora abans de tancar -que com a la resta de parcs de la ciutat depèn de l’època de l’any-, però ara el Comú de Dublin ha proposat de dividir el parc en dues zones: una on els gossos haurien d’anar lligats i una altra on podrien córrer lliurement. Seguint un plantejament molt lògic, la zona tranquil·la, amb una superfície de vint-i-dues hectàrees, serà allà on ara es concentra més gent, que és on hi ha l’àrea infantil, el cafè, el jardí de roses i l’aparcament.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt