Clampers, el terror dels els qui no paguen a la zona blava

Clampers, el terror dels els qui no paguen a la zona blava Un cotxe clampejat al centre de Dublin / Foto: Liffey

Com a moltes altres ciutats, a Dublin també hi ha zona blava, que s’ha de pagar comprant un tiquet al parquímetre tot i que hi ha automobilistes que es fan l’orni... Parquímetre? Quin parquímetre? No n’he vist cap! Malauradament, aquesta excusa no convenç mai els temuts clampers, clamp vol dir cep i qui posa un clamp, és un clamper, uns individus als Antípodes de les Germanetes de la Caritat, que van pels carrers adossant clamps a tort i a dret.

A vegades, és com unes butlletes de loteria venudes en un bar de carretera, és a dir, que la cosa està molt repartida, tothom tranquil que n’hi ha per a tots i és força habitual de veure, en un mateix carrer, uns quants cotxes amb la roda blocada. De fet, cada any, el Comú de Dublin publica una classificació dels carrers més clampejats, que van variant, però que sempre són força cèntrics.

Per exemple, les imatges d’aquest vídeo han estat gravades una darrere l’altra a North Great George Street que, amb 477 clampings, l’any 2022 va ocupar la sisena posició.

El preu a pagar perquè els agents del Dublin Street Parking Services retirin el cep és de 125 euros. Anteriorment, de final dels noranta, quan es va introduir el sistema de clamping, fins a l’any passat, el preu havia romàs inalterat als 80 euros, fet que provocava que l’operativa del servei fos deficitària.

D’altra banda, cada vegada són més els automobilistes amb bones mans que es desfan del cep, acció coneguda com a code black, tot i que, òbviament, els clampers anoten la matrícula i poden identificar l’infractor.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt