Biden dóna un dia de descans a les feres del zoo de Dublin

Biden dóna un dia de descans a les feres del zoo de Dublin El Phoenix Park, tancat (13.03.2023) / Foto: Liffey

El president nord-americà Joe Biden comença avui una visita oficial a l’illa d’Irlanda que el durà a diversos indrets i és que a banda de les habituals trobades de caràcter polític, Biden també dedicarà un temps a temes més sentimentals, com la visita als llocs d’on eren els seus avantpassats, més concretament a Ballina (Comtat de Mayo) per part paterna -els Blewitt-, i la Cooley Peninsula (Comtat de Louth) per part materna -els Finnegan-, llocs que, d’altra banda, ja ha visitat anteriorment, tot i que no com a president, la darrera vegada, l’any 2016.

Així doncs, de tant anar amunt i avall i tenint en compte les extremes mesures de seguretat que requereixen els desplaçaments d’un president dels Estats Units, s’espera que hi hagi talls de carreteres i de carrers. En el cas de Dublin, la mesura més disruptiva serà el tall a l’Earlsfort Terrace, a la zona sud del centre, a tocar de Saint Stephen’s Green, que durarà d’avui a les set del matí fins dissabte. Als carrers del voltant s’hi ha prohibit d’aparcar.

Una altra restricció que afectarà molts commuters dublinesos serà el tancament del Phoenix Park durant 24 hores a partir de les cinc del vespre de dimecres; en aquest sentit, la carretera que travessa el parc de punta a punta, la Chesterfield Avenue, és utilitzada per molts automobilistes cada matí i cada vespre puix que és una manera d’evitar de passar per zones urbanes més congestionades, això sí, la velocitat màxima és de 30 km/h i tenint en compte que té una longitud d’uns 4,3 km, es tarda uns vuit minuts que es fan eterns, amb l’agreujant que és en línia recta. S’espera que la via alternativa més emprada sigui Navan Road.

Un dels motius del tancament del Phoenix Park és que en aquesta immensa zona verda és on hi ha l’Áras an Uachataráin, és a dir, la casa del President [de la República], on Biden anirà de visita dijous, així com la residència de l’ambaixador dels Estats Units. Però també hi ha el zoo, que no podrà obrir i això farà que els animals puguin descansar de les mirades dels visitants durant un dia, tot i que no seran abandonats a la seva sort atès que els cuidadors tindran un passi especial per a poder continuar fent la seva feina amb normalitat. I els qui hagin comprat una entrada per a aquell dia, el zoo ha informat que se’ls retornarà els diners.

Un altre punt calent durant la visita de Biden serà l’aeroport de Dublin, en tant que base principal a l’hora de fer desplaçaments a la resta de l’illa, i aquests dies ja s’han pogut veure helicòpters dels Estats Units a diversos llocs. En principi, l’afectació a l’aeroport hauria de ser mínima.

Torna a dalt