Dublin, amb tramvia nou, de dues plantes i aturat al GPO

Dublin, amb tramvia nou, de dues plantes i aturat al GPO Ubicació del futur tram cafè, a a North Prince Street / Foto: Liffey

El deu de juliol del 1949, un tramvia de la línia 8 va ser el darrer que va passar per O’Connell Street quan va fer el seu últim trajecte, que anava de l’antic pilar de Nelson, on ara hi ha l’Spire, a Dalkey, al sud de Dublin, essent substituït per l’autobús número 8; això que l’autobús agafés el número de tramvia al qual substituïa va ser una pràctica molt habitual i fins i tot avui, bona part de les línies d’autobús entre la 1 i la 31 -que és el nombre de línies de tramvia que hi havia- continuen fent el mateix recorregut que els seus respectius antecessors.

No va ser fins al trenta de setembre del 2004 que un tramvia va tornar a passar pel carrer O’Connell, o més aviat creuar, atès que la línia vermella del Luas circula per Abbey Street; després, el 9 de desembre del 2017, un altre tramvia va començar a circular per O’Connell, en aquest cas, de punta a punta, de sud a nord, quan va entrar en servei l’extensió de la línia verda, un projecte que durant la seva fase de construcció va ser anomenat Luas Cross City i és que... és un Luas que creua el centre de la ciutat.

I si al carrer més conegut de Dublin no n’hi hagués prou amb dos tramvies, ara n’hi haurà tres; de tota manera, no serà un tramvia que transporti gent amunt i avall sinó que serà un cafè, de dues plantes -un double decker-, que instal·laran a North Prince Street, que és el carrer on dóna la façana sud del GPO -a l’altra vorera hi ha el Penneys- i que és utilitzat principalment pels automobilistes que volen deixar el cotxe al pàrquing dels grans magatzems Arnotts.

Les dues plantes del tramvia seran molt semblants, amb taules i cadires en una banda i taules i tamborets a l’altra; a la planta baixa hi haurà dos taulells i a la planta superior, un petit lavabo. El tramvia, que oferirà cafè, refrigeris i coses de menjar senzilles de fer, com entrepans, crepes i brioixeria, tindrà una terrassa davant, ideal per als dies de bon temps o per a quan no hi hagi lloc a l’interior.

D’altra banda, els promotors del projecte són els mateixos que l’any 2016 ja van instal·lar un antic tramvia lisboeta al Wolfe Tone Park (foto a sota); el tramvia havia fet moltes voltes, literalment: fou construït a Filadèlfia (als Estats Units) l'any 1902, va passar bona part de la seva vida circulant pels carrers de Lisboa, quan va ser retirat de la circulació va anar a parar a un museu de Colwyn Bay (País de Gal·les) i va acabar en un camp d'una granja de Mullah (Comtat de Cavan). El seu darrer trajecte el va fer gràcies a Dave Fitzpatrick, que se’n va enamorar i el va dur fins al centre de Dublin on ha recuperat, clarament, la seva glòria.

Podeu veure els detalls del projecte AQUÍ.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt