La batllessa de Dublin fa realitat el somni de Macià

La batllessa de Dublin fa realitat el somni de Macià La batllessa Conroy plantant unes cebes / Foto: DCC via Twitter

L’ideari polític de Francesc Macià, president de la Generalitat de Catalunya del 1931 fins al dia de Nadal del 1933, es resumia en una situació de benestar i progrés en què tothom pogués gaudir d’una casa amb un petit terreny, és a dir, l’idíl·lic concepte de caseta i hortet, però finalment, les coses van anar com van anar i uns anys més tard, la qüestió de l’habitatge va acabar amb hortet, però amb la caseta substituïda per blocs de formigó envoltats d'horts al mig del no-res a fi d’acollir la immigració que venia a treballar a la indústria catalana.

De tota manera, noranta anys després, l’ideari de l’avi Macià s’ha fet realitat a Dublin de la mà de la batllessa Caroline Conroy, que ja tenia caseta, o més aviat mansió, atès que la residència oficial del Lord Mayor és a la senyorial Mansion House del cèntric Dawson Street (Dublin 2), però que ara també tindrà hortet, just davant de casa i a la vista de tothom perquè queda al costat de la reixa que el separa del carrer.

En aquest sentit, Conroy, ajudada per operaris del servei municipal de Parcs i Jardins, ha plantat escalunyes, cebes, alls, fonoll, carxofes, grosella negra, gerds i nabius. Amb tot, la febre de plantar coses sense aturador no s’acaba aquí i quan sigui l’època, més cap a l’estiu, també s’ha previst de plantar-hi patates, tomàquets i cols. De fet, la batllessa no n’ha tingut prou de plantar fruites i verdures i també ha plantat un arbre al jardí, que ha dedicat a Parcs i Jardins en agraïment per la feina feta durant la pandèmia.

Per la seva banda, Les Moore, cap del departament de Parcs, Biodiversitat i Paisatge, ha agraït a la batllessa el reconeixement per la feina feta i ha lloat la seva política de promoció de la natura a la ciutat, que aporta valor al dia a dia dels qui hi viuen, treballen o vénen de visita. L’arbre, que és un Crataegus Monogyna, destaca per ser un molt bon pol·linitzador, que és una de les característiques que havia demanat Conroy.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt