Vespres sense autobús a les zones calentes de Tallaght

Vespres sense autobús a les zones calentes de Tallaght Sense servei vespertí a les zones calentes de Tallaght / Foto: Liffey

Després que alguns conductors de les línies 27, 65b i 77a de Dublin Bus hagin reportat un nombre inacceptable de comportaments antisocials en algunes zones de Tallaght -sobretot entre els barris de Jobstown i Oldbawn-, la companyia d’autobusos dublinesa ha decidit de modificar-ne el recorregut a partir de les sis del vespre, bàsicament, quan es pon el sol, i és que els brètols, com alguns animals salvatges, els agrada actuar en la foscor.

ACTUALITZACIÓ 26.04.2023: Dublin Bus ha anunciat que, a partir del diumenge trenta d'abril, les línies afectades tornaran a fer la ruta d'abans.

La mesura, que no és la primera vegada que s’aplica, s’ha pres després d’una ronda de trobades entre Dublin Bus, sindicats -NBRU i Siptu, els dos majoritaris entre els treballadors del transport públic-, la Garda i altres parts interessades, en què s’ha revertit la decisió inicial de la companyia, que havia anunciat que per a les rutes afectades, a partir de les sis del vespre, el trajecte acabaria al centre comercial The Square, deixant alguns barris sense servei.

De tota manera, probablement perquè els problemes són causats una minoria -això sí, molt activa- i una decisió tan draconiana afectaria molts usuaris que no en tenen cap culpa, al final s’ha decidit d’evitar, mitjançant un canvi de ruta, les zones més calentes, però continuar oferint el servei fins a la darrera parada.

En aquest sentit, les línies 65b i 77a no passaran per la zona industrial de Whitestown Drive i la residencial de Killinarden Heights, mentre que la 27 no passarà per Cheeverstown Road, Brookfield Road i Russell Square. D’altra banda, aquestes zones ja fa molt de temps que són considerades com a punts calents i sembla evident que les diverses temptatives de pacificació dutes a terme amb la comunitat local durant els darrers vint-i-cinc anys no han reeixit.

Així doncs, durant els dies vinents tornarà a sorgir el debat sobre si cal crear una policia centrada en el transport públic, com ja passa en altres països, tot i que, per ara, tant el govern com els alts comandaments de la Garda sempre s’hi han mostrat en contra adduint que aquesta feina ja la fan agents de seguretat privada -que tenen un poder força limitat- o la Garda mateix quan l’incident és prou seriós.

 

Torna a dalt