Torna el diumenge familar sense trànsit a College Green

Torna el diumenge familar sense trànsit a College Green Trànsit sempre molt dens a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Ja fa molt de temps que el Comú de Dublin mira de convertir el cèntric College Green en una àmplia plaça cívica lliure de circulació, tot i que fa quatre anys, An Bord Pleanála -el regulador urbanístic- li va tombar el projecte que prohibiria el trànsit als vehicles de motor, només permetent el pas a vianants, bicicletes i patinets. El nom de College Green prové del fet que se situa just davant de la porta principal del Trinity College i que antigament -abans de la irrupció massiva de l’asfalt- era cobert per una catifa de gespa, essent un dels molts greens -o zones verdes- que hi havia a la capital irlandesa, com el Saint Stephen’s Green.

Per ara, l’ens municipal ja ha aconseguit limitar l’ús d’aquesta via de circulació, que havia esdevingut un autèntic coll d’ampolla, amb la creació del College Gate, que de set del matí a set del vespre només permet el pas d’autobusos i de taxis, a banda del Luas que, per si ja no anaven tots una mica justos d’espai, va afegir-se a la festa a final del 2017. De tota manera, de tant en tant, sobretot alguns caps de setmana de l’estiu, que és quan hi ha menys circulació, el Comú fa proves pilot en forma de diumenges lliures de trànsit.

I enguany, segons ha anunciat la batllessa Caroline Conroy, serà el diumenge set d’agost, quan la zona de College Green i Dame Street, fins a South Great Georges Street, serà un espai on es faran un ampli ventall d’activitats d’entreteniment, com obradors de circ, pintar-se la cara o muntar als cavallets. La batllessa Conroy ha assegurat que el set d’agost vinent serà un dia en què els dublinesos podran tornar a apreciar la nova dimensió que agafen College Green i Dame Street sense cotxes.

El tancament de la zona començarà a les dotze del migdia i es reobrirà a les quatre a College Green, per on no deixarà de circular el Luas amb una freqüència de pas de diumenge, és a dir, aproximadament un comboi cada quinze minuts-, i Dame Street, que és on hi haurà el gruix de les activitats, reobrirà a les set del vespre. D’altra banda, els ciclistes que vulguin creuar la zona hauran de baixar de la bicicleta.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt