El popular beer garden compartit d'O'Connell, en perill

El popular beer garden compartit d'O'Connell, en perill El beer garden compartit per tres pubs / Foto: Murray's via FB

Fa uns dies el Comú de Dublin va donar el seu vistiplau al projecte d’ampliació del Holiday Inn Express, un establiment hoteler situat a la cantonada entre els carrers O’Connell i Cathal Brugha (Dublin 1), que passaria de tenir 214 habitacions a 311, és a dir, que suposaria un increment net de 97. La part més rellevant del projecte seria un edifici de set plantes que es construiria al pati interior de l’illa de cases.

Tanmateix, aquest pati interior no és qualsevol lloc, sinó que és un beer garden de tres pubs de la zona propietat de la mateixa empresa: el Fibber Magee’s -amb clientela amant del rock-, The Living Room -per als que miren esports- i el Murray’s -per als més tradicionals-, aquest darrer, reobert recentment després d’uns quants mesos de renovació. El fet que sigui un lloc molt cèntric i ampli fa que s’hi aplegui molta gent, sobretot quan hi ha algun esdeveniment cultural o esportiu i hi instal·len pantalles gegants.

Òbviament, la notícia no ha agradat gens a molts dublinesos, cansats de veure les reiterades temptatives -a vegades reeixides- del sector hoteler de destrossar sense aturador els llocs de lleure més populars de la ciutat, com fa uns mesos va ser el cas del Cobblestone, tota una institució del barri d’Smithfield (Dublin 7) que, gràcies a la mobilització ciutadana i a les objeccions en massa a l’hotel que s’hi havia projectat, va ser salvat d’esdevenir l’enèsima víctima de la febre hotelera que viu la capital irlandesa.

Així doncs, per als plans del Holiday Inn Express també s’espera una allau d’objeccions i per exemple, Neasa Hourigan, diputada dels Verds per Dublin, ja ha anunciat via Twitter que apel·larà la decisió del Comú; el termini acaba el set de juliol. D’altra banda, una petició creada al portal de signatures change.org ja ha rebut el suport de més de sis mil persones.

 

Torna a dalt