Els malvats clampers, sense pietat amb el personal mèdic

Els malvats clampers, sense pietat amb el personal mèdic El cep al cotxe de Gibbons / Foto: Liffey

Al centre de Dublin hom pot veure molt sovint cotxes amb un cep adossat a la roda davantera de la banda del conductor, que sol ser sinònim d’haver aparcat en un lloc prohibit o de no haver pagat o no tenir un tiquet vàlid en cas que aquell carrer sigui de zona blava. I qui rebi el regal del Dublin Street Parking Services (DSPS), que és qui s’encarrega de gestionar el servei, ha de pagar 125 euros si vol que li treguin el cep, un import que ha augmentat recentment després d’haver romàs als vuitanta euros d’ençà de la implementació del clamping a final dels noranta, fet que provocava que el servei fos altament deficitari.

En principi i tot i que trobar-se un cep no és una situació gens agradable, la gent acostuma a acceptar-ho amb resignació, sobretot si havien volgut estalviar-se uns calers, però la cosa no els ha funcionat, i en algunes ocasions, si només era per haver-se passat cinc minuts, la discussió amb els operaris del servei pot acabar pujant perillosament de to. D’altra banda, del cep no se’n salva ningú, malgrat que alguns gremis, com el del personal mèdic que treballa en hospitals i que hi ha d’anar de pressa i corrents a atendre urgències, ja fa temps que demanen que se’ls exoneri de pagar per aparcar a prop del lloc de feina.

És el cas de la pediatra Cathy Gibbons, que dilluns passat va anar a l’hospital infantil de Temple Street (Dublin 1) a atendre una urgència, deixant el cotxe a Gardiner Place, a tocar del centre sanitari, amb un tiquet vàlid durant tres hores. Amb tot, entre una cosa i una altra la jornada laboral va durar dotze hores i quan en plegar va anar cap al cotxe hi va trobar un cep, tot i que segons va explicar Gibbons al programa Lunchtime Live de l’emissora Newstalk, ja s’ho esperava, atès que és la tercera vegada que li passa en un curt període de temps.

A més, després de la llarga jornada laboral, Gibbons va haver d’esperar quaranta-cinc minuts asseguda al cotxe fins que arribessin els operaris a treure el cep, una situació que li va generar tanta ràbia i frustració que, com d’habitud passa amb aquestes coses, es va esplaiar a Twitter, amb una piulada que es va fer viral. D’altra banda, sembla que el DSPS, que tenen fama de no tenir sentiments, coneix bé aquesta situació perquè com va poder comprovar el Liffey al lloc dels fets, també van posar un cep a dos cotxes més que eren a prop del de Gibbons.

Durant el primer confinament -de març a setembre del 2020-, el personal mèdic podia aparcar sense pagar i és això el que demana la pediatra del Temple Street, que també assegura que deixa un paper ben visible a la part davantera del cotxe informant que ha d’atendre urgències mèdiques, però que els operaris del clamping no en fan cas.

 

Torna a dalt