Ara a l’aeroport hi ha menys cues, però més trifulgues

Ara a l’aeroport hi ha menys cues, però més trifulgues Exterior de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Després que s’aixequessin bona part de les restriccions de viatge implementades durant la pandèmia, el nombre de passatgers que fan servir l’aeroport de Dublin va començar a augmentar exponencialment a partir del mes de març, un fet que va enxampar a contrapeu la Dublin Airport Authority (daa), que esperava una recuperació molt més lenta i esglaonada.

Així doncs, la manca de personal als controls de seguretat va provocar llargues cues, que en alguns dies, sobretot a l’hora punta del matí, arribaven a la zona exterior de les terminals. Tenint en compte tot el malestar creat als usuaris, que s’esplaiaven a gust a les xarxes socials mostrant les cues d’escàndol i en alguns casos fins i tot queixant-se per haver perdut el vol, la daa va haver de posar fil a l’agulla, amb una ben organitzada gestió del flux de passatgers que va millorar la situació de manera notòria.

Segons explicar la daa, durant els dies més foscos de la pandèmia, quan l’aeroport presentava un aspecte totalment fantasmagòric, es va proposar un pla de baixes incentivades a la plantilla, al qual es van acollir unes mil persones; tanmateix, amb la ràpida recuperació de l’activitat, els qui havien romàs a la feina no podien copsar amb el volum de passatgers, fet pel qual ara s’ha de contractar centenars de treballadors nous.

De tota manera, a fi de poder optar a una feina d’aquestes carterístiques s’ha de  passar el vetting, és a dir, tenir l’historial policial net i que el candidat rebi el vistiplau de la Garda, un requisit que, per a desesperació de la daa, candidats i passatgers, alenteix el procés de selecció. Com a il·lustració: durant els primers tres mesos de l’any només van contractar-se cent nous treballadors. D’altra banda, la solució de tornar a contractar els antics treballadors no és gaire factible perquè molts no estan disponible, bé per haver-se’n anat d’Irlanda o bé per haver trobat feina en un altre sector.

A més, sembla que tot i la lentitud del procés i dels controls, de tant en tant passa el filtre algú que no està capacitat per a la feina, a vegades per deshonestedat i d’altres per tenir massa caràcter o greuges irresolubles amb altres persones. En aquest sentit, la Garda i la daa investiguen diversos robatoris perpetrats per treballadors, tant a les botigues de l’aeroport -un perfum- com al control de seguretat -un ordinador portàtil. En un altre incident, un treballador de seguretat va tenir una forta discussió amb una passatgera amb qui feia temps que tenia les seves diferències derivades d’un afer personal.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt