Els nightclubs podrien romandre oberts fins a les sis

Els nightclubs podrien romandre oberts fins a les sis El mític Copper Face Jacks de Harcourt Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Un dels sectors que més ha patit la pandèmia ha estat el del lleure nocturn, que va ser un dels darrers a reobrir, a final d’octubre, tot i que al cap de només un mes i mig va haver de tornar a tancar arran de la irrupció de la variant òmicron. Tanmateix, sembla que no tot haurà estat negatiu perquè ara, a fi de revitalitzar el gremi i ajudar-lo a aixecar el vol, podria satisfer-se unes de les seves demandes històriques: poder tancar més tard.

En aquest sentit, Helen McEntee, ministra de Justícia, prepara una nova legislació que permetria al lleure nocturn de romandre obert fins a les sis del matí, és a dir, tres hores i mitja més que ara, en què s’abaixa la persiana a dos quarts de tres, llevat dels nightclubs que sol·liciten una extensió d’horari, això sí, passant per caixa, demanant-la separadament al jutjat per cada nit i justificant-la -malgrat que qualsevol excusa serveix-. Un dels late night bars més populars és el Copper Face Jacks, Coppers per als amics, a Harcourt Street (Dublin 2), lloc de peregrinació culchie i considerat la Sodoma i Gomorra de la capital. 

Això de tancar a dos quarts de tres és un dels hàndicaps del lleure nocturn irlandès amb relació a altres països europeus i alguns visitants que no ho saben queden molt decebuts quan en el millor moment de la festa els diuen que han d’anar-se’n perquè és hora de tancar la barraca. A més, que tots els locals tanquin tan d’hora i al mateix moment provoca aglomeracions de revellers que romanen al carrer fent xivarri o llargues cues a les parades de taxis, que amb la manca de paciència i l’excés d’alcohol pot fer que la cosa acabi amb baralles.

Per la seva banda, el lobby que advoca per un allargament de l’horari del lleure nocturn, agrupat en el col·lectiu Give Us the Night, ha rebut la bona nova amb satisfacció i Sunil Sharpe, el seu portaveu, ha assegurat que no creu que hi hagi res que pugui aturar aquest nou impuls, tot i que demana al govern de mantenir-se ferm puix que les temptatives anteriors no van acabar de concretar-se. Una altra cosa que demanen és més transport públic nocturn, fet que facilitaria el desplaçament tant als treballadors de la nit com als que surten de festa.

Font: Newstalk

Torna a dalt