El Comú de Dublin crea un sistema d’alertes al mòbil

El Comú de Dublin crea un sistema d’alertes al mòbil Alerta per calamarsada / Foto: Liffey

Alguns ciutadans no s’assabenten de coses importants que passen al lloc on viuen fins que ja és massa tard, però això podria canviar a partir d’ara si s’inscriuen al flamant nou sistema d’alertes creat pel Comú de Dublin, que té dues opcions a l’hora de rebre la informació: via missatge de text al mòbil o mitjançant un correu electrònic. En cas de trobar que es reben massa alertes i que el mòbil fa bip bip com si s’hagués d’acabar el món o la bústia d’entrada del correu queda saturada, es pot cancel·lar la subscripció en qualsevol moment.

El servei, anomenat DCC Alerts -DCC són les inicials de Dublin City Council- informarà d’un ampli ventall de coses com noves sol·licituds de permís d’obres a la zona així com la decisió d’atorgar-lo o no, alertes per fenòmens meteorològics extrems -com tempestes, ventades o fredorades-, incidències en el subministrament o la salubritat de l’aigua, qualitat de l’aigua en zones de bany i crescuda de rius; òbviament, en els dos darrers casos només seran per a zones molt concretes. D’altra banda, a fi de no rebre alertes quan hom dorm, hi ha l’opció de limitar l’horari de set del matí a onze del vespre.

A més, el DCC Alerts permet de seleccionar dues zones, per la qual cosa els qui triïn aquesta opció podran estar informats de les incidències del lloc on resideixen i d’un altre indret, com la feina, una escola, una universitat o qualsevol lloc que els sigui d’interès. D’altra banda, aquest servei ja és ofert per altres administracions locals, com el Fingal County Council -al terç nord del comtat de Dublin- i la gent que visqui a Fingal i treballi a Dublin, o viceversa, pot inscriure’s als dos llocs i rebre’n notificacions.

 

Torna a dalt