La dosi booster punxa després de les festes de Nadal

La dosi booster punxa després de les festes de Nadal Anunci de Salut promocionant la booster / Foto: Liffey

Durant el mes de desembre, molts irlandesos van voler assegurar-se de passar les festes de Nadal amb la família i no en un llit d’hospital i és per això que als centres de vaccinació que injectaven la booster, és a dir, la dosi de reforç, es van formar llargues cues fins al punt que en algun moment la Garda es va veure obligada a demanar als darrers en arribar de girar cua i tornar més tard; aquesta situació es va donar sobretot als centres més urbans, com els dublinesos de Swords i Citywest.

De tota manera, un cop passades les festes, l’interès per la booster ha anat clarament de baixa i a més, l’alt nombre de contagis, que durant els primers dies de gener van superar els vint mil casos diaris, han suposat que centenars de milers de persones no siguin aptes per a rebre la tercera dosi, atès que han d’esperar tres mesos. En aquest sentit, la setmana passada van administrar-se 120.000 dosis, 80.000 menys que la setmana anterior, quan els quatre dies abans de Nadal n’havien estat un quart de milió.

Així doncs, el Servei de Salut ha informat que té entre 400.000 i 500.000 dosis de Pfizer i Moderna que caduquen d’aquí a dues setmanes, per la qual cosa, si es manté el baix ritme actual de vaccinació, molt probablement a final de mes tindrà entre 120.000 i 220.000 dosis que, seguint el procediment habitual, hauran de ser destruïdes. Salut calcula que encara hi ha més de set-centes mil persones que han de rebre la booster, tot i que d’aquestes n’hi ha unes cent quaranta mil que no són aptes per haver estat positius.

D’altra banda, el Tánaiste Leo Varadkar, en declaracions al programa This Week, de l’emissora pública RTÉ Radio, va afirmar que creia que durant les setmanes vinents hi hauria d’haver una reobertura gradual i que Irlanda ha de començar a superar les restriccions implementades arran de la pandèmia. De tota manera, que Varadkar anunciï que ho tenim a tocar i que el retorn a la normalitat és imminent ja ha esdevingut un clàssic que sempre acaba igual: amb un augment de contagis o una nova variant que ho engeguen tot en orris.

Font: The Irish Times

 

Torna a dalt