Salvament de film d'acció a l'icònic castell de Blarney

Salvament de film d'acció a l'icònic castell de Blarney L'R115 sobre el Blarney Castle / Foto: Cork City Fire Brigade

Ahir al migdia, l’icònic Castell de Blarney (Comtat de Cork) va ser l’escenari d’unes imatges més pròpies d’un film d’acció que no pas d’un tranquil dia de vacances de Nadal després que una dona que visitava aquesta popular atracció turística va patir una caiguda al capdamunt de l’escala; tot i que la lesió no era gaire greu, la dona no podia baixar l’estreta escala de caragol -també de film, en aquest cas ambientat a l’edat mitjana- i és per això que es va decidir que l’opció més segura seria de fer servir un helicòpter.

L’operació, coordinada pel Centre de Guardacostes de Valentia Island (Comtat de Kerry) i que va involucrar l’helicòpter R115 -amb base a l’aeroport de Shannon-, el Servei de Salut i els Bombers de Cork, va consistir a fer pujar la dona a l’helicòpter mitjançant un cable i després traslladar-la a un camp de la rodalia, on l’esperava l’ambulància que la va dur fins a l’hospital. En cas que l’opció de l’helicòpter no hagués estat possible, s’hauria mirat de fer baixar la dona per l’escala del camió de bombers.

De fet, no és la primera vegada que d’aquest castell s’enduen algú amb helicòpter puix que l’any 2018, un turista nord-americà va patir un atac de cor -després de pujar les escales- i es va muntar un operatiu força semblant, tot i que en aquella ocasió el trasllat va ser per via aèria des del castell fins al Cork University Hospital. L’home hi va tornar uns mesos després a fi d’agrair la feina feta pels equips d’emergència, assegurant que li havien salvat la vida.

El Blarney Castle no només atrau turistes pel castell en si, sinó que també ho fa gràcies a la pedra que hi ha al capdamunt, que ha originat moltes llegendes -unes més versemblants que d’altres- on els visitants fan un petó, tot i que no és gens fàcil perquè hom s’ha d’estirar panxa enlaire i tenir una part del cos -de l’espatlla fins al cap- al buit, per la qual cosa no és gens recomanable per als qui pateixin vertigen.

 

Torna a dalt