L'Òmicron encamina Irlanda cap a la histèria col·lectiva

L'Òmicron encamina Irlanda cap a la histèria col·lectiva Rètol al centre de vaccinació del Croke Park, a Dublin / Foto: Liffey

Tot i que per ara sembla que la variant Òmicron no és tan forta com alguna de les seves predecessores, la seva capacitat de fàcil transmissió combinada amb les aglomeracions a l’hora de fer les compres de Nadal ha posat en alerta les autoritats sanitàries i és que cada dia se superen els cinc mil contagis, fet que ja ha obligat el govern a prendre mesures com ordenar el tancament -a partir d’avui- de pubs i restaurants a les vuit del vespre.

A més, les notícies que arriben de l’estranger, per exemple dels Països Baixos, que han tornat a tancar l’economia no essencial, no són gaire encoratjadores i ja hi ha rumors que apunten a un nou confinament a final d’any, és a dir, que es deixarà passar Nadal a empentes i rodolons, però que uns dies després es podrien anunciar mesures molt dràstiques; en aquest sentit, al govern no li ha tremolat la mà en el passat, essent un dels més estrictes de tot Europa. Tanmateix, el líder dels Verds i ministre de Transport, Eamon Ryan, que està confinat per positiu, ho ha desmentit.

D’altra banda, l’administració de la booster -la dosi de reforç- avança a molt bon ritme i ja s’ha obert -sense haver de demanar hora- per a les persones de la franja d’edat entre 40 i 49 anys, que ahir al matí van anar en massa cap als centres de vaccinació, com es va poder comprovar a les xarxes socials, generant-se llargues cues, de més de dues hores en llocs com Swords (al nord de Dublin) o Citywest (a l’oest), fins al punt que n’hi va haver alguns a qui van dir de fer mitja volta i tornar cap a casa. Amb tot, al migdia la situació es va normalitzar.

Una altra conseqüència dels rumors i de l’scaremongering pintant un paisatge apocalíptic és que molta gent que tenia previst de volar durant les festes de Nadal ha decidit de romandre a casa. Segons informa RTÉ citant fonts de l’aeroport de Dublin, la xifra inicial de passatgers prevista per al període comprès entre el disset de desembre i el quatre de gener ha baixat fins als 850.000 usuaris, tot i que suposa una millora amb relació als 235.000 de l’any passat, en què la suspensió dels vols amb el Regne Unit va tenir un fort impacte.

  

 

Torna a dalt