L'Òmicron encamina Irlanda cap a la histèria col·lectiva

L'Òmicron encamina Irlanda cap a la histèria col·lectiva Rètol al centre de vaccinació del Croke Park, a Dublin / Foto: Liffey

Tot i que per ara sembla que la variant Òmicron no és tan forta com alguna de les seves predecessores, la seva capacitat de fàcil transmissió combinada amb les aglomeracions a l’hora de fer les compres de Nadal ha posat en alerta les autoritats sanitàries i és que cada dia se superen els cinc mil contagis, fet que ja ha obligat el govern a prendre mesures com ordenar el tancament -a partir d’avui- de pubs i restaurants a les vuit del vespre.

A més, les notícies que arriben de l’estranger, per exemple dels Països Baixos, que han tornat a tancar l’economia no essencial, no són gaire encoratjadores i ja hi ha rumors que apunten a un nou confinament a final d’any, és a dir, que es deixarà passar Nadal a empentes i rodolons, però que uns dies després es podrien anunciar mesures molt dràstiques; en aquest sentit, al govern no li ha tremolat la mà en el passat, essent un dels més estrictes de tot Europa. Tanmateix, el líder dels Verds i ministre de Transport, Eamon Ryan, que està confinat per positiu, ho ha desmentit.

D’altra banda, l’administració de la booster -la dosi de reforç- avança a molt bon ritme i ja s’ha obert -sense haver de demanar hora- per a les persones de la franja d’edat entre 40 i 49 anys, que ahir al matí van anar en massa cap als centres de vaccinació, com es va poder comprovar a les xarxes socials, generant-se llargues cues, de més de dues hores en llocs com Swords (al nord de Dublin) o Citywest (a l’oest), fins al punt que n’hi va haver alguns a qui van dir de fer mitja volta i tornar cap a casa. Amb tot, al migdia la situació es va normalitzar.

Una altra conseqüència dels rumors i de l’scaremongering pintant un paisatge apocalíptic és que molta gent que tenia previst de volar durant les festes de Nadal ha decidit de romandre a casa. Segons informa RTÉ citant fonts de l’aeroport de Dublin, la xifra inicial de passatgers prevista per al període comprès entre el disset de desembre i el quatre de gener ha baixat fins als 850.000 usuaris, tot i que suposa una millora amb relació als 235.000 de l’any passat, en què la suspensió dels vols amb el Regne Unit va tenir un fort impacte.

  

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt