Multa a qui deixi el cotxe engegat a la porta de l’escola

Multa a qui deixi el cotxe engegat a la porta de l’escola Zona propera a una escola / Foto: Liffey

Una imatge molt habitual que hom pot veure de cada matí al voltant de qualsevol escola és un cotxe aturat durant el curt període de temps en què els pares acompanyen els fills fins a la porta, però amb el tub d’escapament emetent alegrement un vistós i contaminant fum, que no només representa un dany per al medi ambient, sinó també per a la salut dels més petits, que corren el risc de contraure algunes patologies respiratòries que els podrien afectar durant tota la vida, essent Irlanda el quart país amb una incidència més alta en asma.

De tota manera, això podria canviar en cas que tiri endavant la proposició de llei dels Social Democrats, que van presentar ahir de la mà de Jennifer Whitmore, portaveu del partit en afers de medi ambient. De fet, ja hi ha escoles que han començat a implementar mesures a fi de reduir aquest problema i de ben segur que una legislació al respecte els podria ajudar a eliminar la molt estesa, però gens saludable pràctica, tot i que és molt còmoda per als pares.

Whitmore va explicar que tothom és conscient de la formació d’embussos a les zones on hi ha escoles, però no del fort dany a l’entorn que generen i és que un cotxe engegat, però aturat, produeix el doble d’emissions que quan està en moviment. A més, la diputada socialdemòcrata va afirmar que, segons alguns estudis internacionals, un cotxe aturat durant deu segons consumeix més carburant i emet més diòxid de carboni que parant el motor i tornant-lo a engegar al cap de deu segons.

Així doncs i com que si només es recomana els pares de no fer-ho, molts ho continuaran fent amb l’excusa que només és un moment, Whitmore va explicar al programa vespertí The Hard Shoulder, de l’emissora Newstalk, que la proposició de llei inclou multes de quaranta euros on-the-spot, és a dir, a emetre per la Garda en el mateix el moment de la infracció, a qui deixi el cotxe engegat en un punt situat a menys de cent metres d’una escola.

 

 

Torna a dalt