Els pubs, víctimes de la pandèmia i de la febre hotelera

Els pubs, víctimes de la pandèmia i de la febre hotelera El pub The Cobblestone, a Smithfield (Dublin 7) / Foto: Liffey

La Covid-19 va obligar alguns pubs a romandre amb la persiana abaixada durant més d’un any i mig i ara, n’hi ha que també podrien ser víctimes de la febre hotelera que ha viscut la capital irlandesa durant els darrers anys. En aquest sentit, l’icònic Cobblestone, tota una institució del barri d’Smithfield (Dublin 7), s’ha vist amenaçat per un projecte d’hotel que canviaria radicalment el conjunt d’edificis del voltant del pub que, d’altra banda, ja fa molt de temps que cauen a trossos; de fet, només se’n conserva la façana (foto).

Amb tot, l’immoble on hi ha el pub, al número 77 de King Street North, és una estructura protegida i és per això que hauria de mantenir-se a lloc, igual que el número 80 -en ambdós casos se’n restauraria la façana-, però tant el 78 i el 79 com la petita sala annexa -situada a la banda del darrere-, serien enderrocats completament. 

A la sol·licitud de permís d’obres presentada per Marron Estates Ltd al Dublin City Council hi ha els detalls generals del projecte, que inclouria edificis de nova construcció d’entre tres i nou plantes amb una altura d’entre 8,9 i 28 metres i on hi hauria 114 habitacions, bar, restaurant i tota mena de serveis auxiliars habituals en un hotel. La superfície total construïda seria de 5.818 metres quadrats.

Òbviament, la reacció en contra per part del teixit social i cultural no s’ha fet esperar i ja s’ha creat una pàgina de recollida de signatures amb l’objectiu d’aconseguir-ne 15.000 -ahir, a l’hora d’escriure aquesta notícia el nombre ja s’apropava a les 11.000-. 

A banda de les signatures també s’espera que el projecte generi un alt nombre d’objeccions que, o bé podrien tombar-lo o bé reduir-ne l’impacte, sobretot amb relació a la sala annexa, que de sempre ha estat un lloc de trobada dels amants de la música tradicional en directe, del ball i d’explicar històries. Als pisos superiors s’hi han dut a terme tota mena d’activitats culturals, com classes de gaèlic, fent del Cobblestone un autèntic centre social amb una transcendència que arriba molt més enllà del barri.

Data límit per a objeccions: el quatre de novembre.

ACTUALITZACIÓ 29.11.2021: l'ajuntament de Dublin ha rebutjat el permís urbanístic als promotors del projecte.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt