115 quilòmetres de camí... It’s a long way to Tipperary

115 quilòmetres de camí... It’s a long way to Tipperary Part del Camí de Sant Declan / St. Declan's Way via FB

Diu la popularíssima cançó que el camí fins a Tipperary és llarg, però no especifica la distància exacta; doncs bé, els qui decideixin de recórrer el Camí de Sant Declan (Saint Declan's Way) entre les poblacions d’Ardmore (Comtat de Waterford) i de Chashel (Comtat de Tipperary) sabran amb exactitud la distància que hauran de caminar si volen fer tot el recorregut de punta a punta: cent quinze quilòmetres.

Aquest camí, fet a semblança del Camí de Santiago, però més curt, va ser inaugurat ahir per Heather Humphreys, ministra de Desenvolupament Rural, i forma part d’una xarxa de vies per a caminants que actualment compta amb vuitanta itineraris repartits arreu del territori; a més, durant el seu parlament Humphreys va anunciar trenta-una noves rutes en tretze comtats diferents. A banda del cost inicial d’arranjar el camí, l’Estat paga a pagesos i propietaris de les terres per on passen els walking trails a fi que en facin el manteniment.

El Camí de Sant Declan recrea el recorregut fet per aquest sant el segle V quan va anar des d’Ardmore fins a Cashel, que era el lloc on residien els reis de Munster. D’ençà d’aquella època el camí ha format part del folklore i cultura locals i ara s’ha fet realitat, això sí, després de molt de temps de feina, atès que els cent quinze quilòmetres de camí passen per terres de molts propietaris diferents i per dos County Councils.

Tot i que no s’espera que tingui la popularitat d’altres rutes, es preveu que cada any hi hagi uns 20.000 caminants que, de ben segur, ajudaran a revitalitzar una mica l’economia local i a apropar la Irlanda rural a tota mena de visitants, tant nacionals com forans.

Font: RTÉ

Torna a dalt