La capacitat al transport públic tornarà a ser del 100%

La capacitat al transport públic tornarà a ser del 100% Seients no disponibles en un autobús / Foto: Liffey

Una de les imatges que més han perdurat durant tota la pandèmia han estat els rètols de color groc i amb missatge gràfic de No és permès de seure col·locats als seients dels mitjans de transport públic, la capacitat dels quals ha anat variant en funció de les restriccions existents en aquell moment; en aquest sentit, s’ha passat del 25% durant els confinaments, en què també s’havia de provar que aquell trajecte era necessari, al 75% actual.

De tota manera, com en molts altres àmbits de la vida quotidiana, el govern ha decidit de mirar de tornar a una certa normalitat -sempre amb cautela- i el transport públic operarà al 100% de la seva capacitat a partir de la setmana vinent, això sí, l’ús de la màscara continuarà sent obligatori. De fet, aquesta mesura s’havia previst per a principi d’estiu, però la irrupció de la més contagiosa variant Delta va obligar les autoritats a posposar-la.

Segons Eamon Ryan, ministre de Transport, el setembre és un mes molt important per als qui utilitzen el transport públic perquè és quan comencen escoles i universitats; en el segon cas, amb el retorn de les classes presencials als campus. També hi ha els oficinistes, però en aquest cas, no serà un retorn immediat atès que cada empresa decidirà la seva estratègia i fins i tot n’hi haurà que diran als seus empleats que treballin des de casa per sempre més.

L’octubre passat, amb l’inici del segon confinament es va reduir la capacitat al 25% i això va provocar que, entre escolars i gent que feia una feina essencial, molts no poguessin pujar a l’autobús perquè al cap de no gaires parades ja no hi havia places disponibles, fins al punt que alguns sindicats del sector van demanar un canvi en l’horari d’entrada a les escoles o a les empreses a fi d’estirar l’hora punta i així no fer coincidir tothom.

 

Torna a dalt