El coll d’ampolla a la Passport Office posposa vacances

El coll d’ampolla a la Passport Office posposa vacances La Passport Office de Dublin / Foto: Liffey

Aquest estiu, entre la Covid i el coll d’ampolla de 95.000 sol·licituds que hi ha a la Passport Office, n’hi haurà molts que es veuran obligats a fer staycation, és a dir, fer les vacances a Irlanda -stay + vacation-. Òbviament, això ha generat moltes crítiques, no només dels sol·licitants que volen anar a l’estranger sinó també de les agències de viatges, que amb l’emissió del certificat de vaccinació europeu auguraven una recuperació de l’activitat.

En aquest sentit, Pat Dawson, de l’Associació Irlandesa d’Agències de Viatges, ha assegurat que el problema afecta centenars de clients i que no s’espera que la situació millori en les setmanes vinents, ans al contrari, es preveu que empitjori perquè, ara, bona part de la població ja té el certificat Covid i vol recuperar la pràctica d’anar a una destinació de platja i sol, principalment a la conca mediterrània.

Dawson ha mostrat la seva frustració i decepció amb els retards perquè suposen un cop molt fort per a un sector que, juntament amb pubs i restaurants, és un dels que ha patit més de valent durant la pandèmia i ha demanat la reobertura immediata de les Passport Offices de Dublin i Cork, que romanen tancades perquè la plantilla s’ha centrat en la tasca de processar els milers de sol·licituds que s’acumulen sobre la taula.

Per la seva banda, el departament d’Afers Estrangers ha informat que l’espera quan es fa una primera sol·licitud és de quaranta dies, un període que es redueix a deu dies en cas que sigui una simple renovació d’un adult o de quinze per als infants. El departament també ha aconsellat de fer la sol·licitud per internet, atès que tot el procés va molt més de pressa que no pas de fer-ho en paper -el servei Passport Express via oficines de correus tarda unes vuit setmanes-, i de no reservar el viatge abans de rebre el passaport.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt