Servei interior a pubs i restaurants, tot i que no a tots

Servei interior a pubs i restaurants, tot i que no a tots Terrassa exterior a Capel Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

Avui es fa un pas endavant molt important en la reobertura d’un dels sectors més castigats per les restriccions derivades de la pandèmia durant els darrers setze mesos: els pubs i els restaurants, que el proppassat set de juny van poder reobrir, això sí, només el servei exterior, fet que ha omplert de terrasses alguns carrers, essent un dels casos més radicals el de Capel Street (Dublin 7), que és d’ús exclusiu per a vianants durant el cap de setmana. La data prevista inicialment per al servei indoor, el cinc de juliol, va posposar-se arran de la irrupció de la variant Delta del virus, cosa que va suposar l’enèsima decepció per al gremi.

De tota manera, no tothom obrirà avui i és que tot i l’avenç respecte als dies més negres, en què només es podia fer un servei de menjar per a emportar-se, la situació no ha tornat ni de bon tros a la normalitat d’abans de la pandèmia; en aquest sentit, Adrian Cummins, director general de l’Associació de Restaurants d’Irlanda (RIA), ha assegurat que calcula que un 25% dels establiments no obrirà, tot i reconèixer que es va en la bona direcció.

Una de les principals dificultats és la manca de personal, atès que tractant-se d’un sector amb uns salaris baixos i molt precari, molts treballadors van anar-se’n a un altre país quan van perdre la feina i d’altres prefereixen de continuar cobrant el subsidi pandèmic perquè els surt a compte, sobretot els qui treballen a temps parcial. Per contra, hi ha els qui no oferiran servei interior per no posar en risc la salut dels seus treballadors, que solen ser joves i per tant encara no vaccinats, com és el cas del Pantibar de Capel Street.

Un altre problema és l’ampli ventall de restriccions i d’obligacions, en què destaca el fet que qui consumeixi a l’interior del local haurà d’estar vaccinat i ho haurà de provar, fet que podria generar tensions, no només perquè els establiments hauran de fer de policies, amb control d’accés i comprovació estricta que els noms dels documents coincideixen, sinó també per la discriminació per als qui encara no hagin completat el procés de vaccinació.

D’altra banda, només una persona de la taula haurà de deixar el nom i el telèfon per si de cas hi ha un rebrot i se’ls ha de contactar; aquest ha estat un canvi al darrer minut puix que, inicialment, s’havia previst per a tots els integrants de la taula.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt