Estètica de la Garda: més flexible, però amb decòrum

Estètica de la Garda: més flexible, però amb decòrum Garda Station a Kevin Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

La setmana passada, Drew Harris, el Comissari en Cap, va presentar un document amb els detalls de les noves normes estètiques de la Garda que, a grans trets, adaptarà la seva imatge a la nova Irlanda, és a dir, que tindrà en compte aspectes com un lloc d’origen forà, la creença religiosa i l’orientació sexual; de fet, durant els darrers anys, la Garda ha endegat diverses campanyes de selecció destinades principalment a col·lectius infrarepresentats entre les seves files, sobretot minories ètniques i persones LGBTI.

Tanmateix, a fi de no malmetre la reputació del cos i de la seva imatge de professionalitat, s’haurà de mantenir una mica el decòrum; en aquest sentit, quan hom sigui a la feina no podrà fumar, mastegar xiclet o anar amb les mans a la butxaca; pel que fa a la roba i el calçat, no es podrà anar amb vambes i texans, els botons de la camisa hauran d’estar tots cordats i no es podrà anar amb les mànigues arremangades.

Amb relació a tatuatges, en cas que un garda en tingui, haurà de ser en una zona no visible del cos. El cabell també té les seves normes estètiques: els homes l’hauran de dur curt -sense sobrepassar l’orella- i les dones d’una llargada màxima que no vagi més enllà del coll, tot i que també el podran dur més llarg si se’l lliguen i l’encabeixen sota la gorra, és a dir, que no es permetrà de dur una cua de cavall. Òbviament, el serrell haurà de ser curt a fi de no impedir una bona visió i no es podrà dur el cabell tenyit de colors cridaners.

D’altra banda, Brendan O’Connor, vicepresident de la Garda Representative Association (GRA), l’associació més important entre els gardaí rasos, ha assegurat que les noves normes són una petita evolució a fi d’adaptar-se a la nova realitat. A més, O’Connor ha explicat que un món tan uniforme com el de la policia priva els agents d’expressar-se com ells voldrien i que ara tindran una mica més de llibertat; és el cas de la barba, de la qual ara s’ha aixecat la prohibició, això sí, amb unes normes molt concretes en termes de mida i llargada.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt