Tanques per tot arreu arran de la tensió de la reobertura

Tanques per tot arreu arran de la tensió de la reobertura Rètol demanant distància a Saint Stephen's Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Després de tants mesos de pandèmia i de restriccions, n’hi ha que ja no poden més i durant els darrers caps de setmana hi ha hagut aglomeracions a diversos indrets de l'illa, sobretot a ciutats com Dublin, Cork i Galway, fins al punt que les autoritats han hagut d’instal·lar tanques en llocs espaiosos, com a la dublinesa Portobello Plaza, arran de les queixes dels veïns, farts de veure que la zona hagués esdevingut un punt de trobada de centenars de persones que no tenien gens de cura a l’hora de mantenir la plaça neta.

I aquest cap de setmana passat va ser el torn del cèntric South William Street, que diumenge al matí semblava un abocador (vídeo a sota) després que la nit anterior centenars de revellers hi haguessin fet cap tot i que no hi havia res obert. De fet, hi havia tanta gent que Tony Holohan, el sofert Metge en Cap, ho va comparar amb Jones Road, un dels carrers d’accés al Croke Park, un dia de la final de l’All Ireland.

A més, en aquestes trobades multitudinàries s’hi barregen elements de risc com un consum excessiu d’alcohol o de drogues i un alt grau d’agressivitat per la situació anòmala creada per la pandèmia, amb diversos confinaments i restriccions, un còctel que fa que molt sovint la cosa acabi amb baralles o actes vandàlics contra el mobiliari urbà o la propietat privada.

I durant els darrers dies, el temps gairebé estival amb temperatures que han ultrapassat els vint graus a moltes zones de l’illa ha fet que els parcs s’hagin omplert de gent, que no sempre s’ha limitat a estirar-se a la gespa relaxadament sinó que ha repetit algunes pautes de comportament vistes en altres llocs, tant amb relació a brutícia com a baralles.

En el cas de Saint Stephen’s Green, l’Oficina de Treballs Públics (OPW) ha instal·lat tanques al voltant del quiosc de música (bandstand) victorià després que hagi estat víctima dels vàndals. En aquest sentit, en un comunicat emès ahir, l’OPW va explicar que no tenia cap més opció, puix que la seva feina era de protegir el patrimoni nacional, i va demanar de respectar-lo mentre es gaudeix del parc, a banda de recordar que els visitants han d’endur-se els residus generats cap a casa.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt