Paperera per a capses de pizza a Dalkey i a Blackrock

Paperera per a capses de pizza a Dalkey i a Blackrock Una Power llençant una capsa de pizza a la paperera / Foto: DLRCC

Les capses de pizza acostumen a tenir una mida considerable, sobretot les més grosses, i són fetes d’un material força robust a fi de no trencar-se i alhora mantenir l’escalfor; per contra, tenen un inconvenient: el fet de ser tan grosses i difícils de plegar fa que quan la gent les llença a la paperera, molt sovint bloquin el punt d’entrada, provocant que els usuaris que arribin després deixin les deixalles fora; a més, quan els serveis de neteja les buiden, no són gens plenes, amb l’agreujant que, alguns models, com les Big Belly, són d’alta capacitat.

De tota manera, això podria començar a canviar, si més no a Dalkey i a Blackrock (sud de Dublin), amb la instal·lació d’unes papereres exclusives per a capses de pizza, un menjar que, juntament amb altres clàssics del servei a domicili, ha guanyat adeptes durant la pandèmia arran del confinament i pel temor a anar a llocs tancats, com una pizzeria o un take-away. A més, el fet de no poder consumir a l’interior dels locals suposa que alguns clients mengin al carrer, emprant les papereres on la capsa de pizza queda encallada.

Així doncs, el Dún Laoghaire-Rathdown County Council -l’administració local que gestiona el terç sud del comtat de Dublin- ha endegat la iniciativa de les papereres pizzeres amb una prova pilot que, per ara, compta amb les dues localitzacions abans esmentades, que podrien ser més en funció de la seva acceptació i bon funcionament.

En aquest sentit, ahir, durant l’acte de presentació, Una Power, presidenta del council, va explicar que això era una iniciativa a petita escala del dlrBETA, un programa que rep suggeriments dels ciutadans amb l’objectiu de millorar l’espai públic i que és d’on va sorgir la idea d’aquestes papereres, probablement, d’algú cansat de veure, dia sí, dia també, capses de pizza blocant el punt d’entrada.

D’altra banda, aquesta iniciativa confirma que el món de les papereres continua evolucionant i si fa uns anys només n’hi havia d’una classe, les que s’ho empassaven tot i que es buidaven quan de tant en tant passava l’escombriaire, ara n’hi ha d’intel·ligents, que avisen quan són plenes i fins i tot fan estadístiques d’ús, unes que compacten la brossa a fi de guanyar eficiència, d’altres per a llaunes i ampolles i ara... les exclusives per a capses de pizza. 

Torna a dalt