La ruta entre Galway i Inis Mór torna setze anys després

La ruta entre Galway i Inis Mór torna setze anys després El Saoirse na Farraige (dreta) / Foto: Aran Islands Ferries

El govern ha anunciat la reobertura del sector turístic a partir del mes de juny i n’hi ha que, literalment, ja comencen a escalfar els motors, com és el cas d’Aran Islands Ferries, la naviliera que opera el servei de ferri cap a les Illes Aran, a la costa oest. A més, enguany, per primera vegada d’ençà del 2005, es reprendrà la ruta entre Galway i Inis Mór, la més grossa de les tres illes que componen l’arxipèlag; de fet, en gaèlic Inis Mór vol dir Illa Grossa.

Evidentment, la companyia preveu que la demanda en aquesta ruta serà més alta que no pas a la que uneix Inis Mór i Ros a’ Mhil (a la Connemara), més curta en el seu trajecte marítim, però que requereix quaranta minuts de cotxe des de Galway, per la qual cosa operarà amb la joia de la corona: el Saoirse na Farraige -Llibertat de la Mar, en gaèlic-, que amb quaranta metres d’eslora i nou d’amplada així com una capacitat de quatre-centes places, és el més gros de tots els ferris que uneixen Irlanda amb les petites illes del seu voltant.

L’activitat que s’espera que faci embarcar més passatgers al Saoirse na Farraige seran les rutes en mode creuer per les altres dues Aran -Inis Meáin (Illa del Mig) i Inis Oírr (Illa del Darrere)- de camí cap als mundialment coneguts i espectaculars Cliffs of Moher. El vaixell va arribar l’any passat de Hong Kong i no només destaca per la capacitat, sinó també per la seguretat i el luxe, atès que diposa de còmodes seients de cuir, punts de recàrrega per a dispositius electrònics, pantalles de plasma i bar.

El trajecte començarà a Galway a les 9h30, arribarà a Inis Mór a les 11h; després de deixar prou temps perquè els passatgers visitin l’illa, a les 15h30 salparà en direcció als penya-segats, de dos-cents metres d’altura, on arribarà quaranta-cinc minuts més tard, fent una passejada per a les fotos i finalment posant la proa cap a Galway, on arribarà al voltant de les 18h. Les tarifes: 49 euros per als adults, 25 per als menors i 44 per a estudiants i jubilats.

De tota manera, la companyia ha advertit que aquest trajecte panoràmic no sempre es farà amb el Saoirse na Farraige i tot dependrà de factors com demanda de les diverses rutes o meteorologia. Això sí, es pot assegurar que qualsevol vaixell que s’agafi tindrà un nom acabat amb “de la Mar”: Ceol na Farraige (Música de la Mar), Draíocht na Farraige (Màgia de la Mar), Glór na Farraige (Veu de la Mar) i Banríon na Farraige (Reina de la Mar). Per a més informació sobre el servei, cliqueu AQUÍ.  

Font: Irish Independent

 

Media

Torna a dalt