Temple Bar podria virar cap a l’estil de vida mediterrani

Temple Bar podria virar cap a l’estil de vida mediterrani Temple Bar Square durant el confinament / Foto: Liffey

Ja fa gairebé catorze mesos que els carrers de Temple Bar (Dublin 2) són deserts, és a dir, res a veure amb els temps prepandèmics en què s’omplien de revellers amb ganes de festa, sobretot les nits del cap de setmana, quan els pubs eren plens a vessar i la cervesa brollava sense aturador. Amb tot, les restriccions imposades per l’autoritat sanitària han obligat molts establiments a romandre amb la persiana abaixada i dels més populars, només l’icònic i fotografiadíssim Temple Bar va obrir uns dies entre dos confinaments.

Així doncs, després d’acumular pols d’ençà del març de l’any passat, molts publicans enviaran un pla a l’ajuntament que els permeti de reobrir respectant les directrius del govern, que per ara només preveu l’obertura dels pubs i restaurants que puguin servir la clientela a l’exterior, tot i que el Tánaiste Leo Varadkar ha assegurat que durant el mes d’agost podria ser que es tornés gairebé a la normalitat d’abans del virus.

En aquest sentit, molts pubs de Temple Bar no tenen una zona exterior pròpia i és per això que proposaran d’instal·lar taules i cadires en disset carrers del barri, que haurien d’acomodar unes tres mil persones; el carrer que tindria una capacitat més alta seria Fleet Street, la principal artèria de la zona, amb unes vuit-centes vint places.

A més, les administracions locals també volen jugar el seu paper en la recuperació del sector de la restauració i han suprimit les taxes per a les terrasses exteriors a fi de facilitar la reobertura, puix que després de tant de temps tancats hi ha molts pubs amb greus problemes de liquiditat. Una altra mesura que podria tornar -després del seu fracàs abolut en la primera edició- és l’Stay & Spend, que durant set mesos, d’octubre a abril, permetia de desgravar despeses fetes al sector del lleure, pubs i restaurants inclosos.

I per tota la brutícia que puguin generar tres mil persones menjant i bevent al carrer, Eamon Ryan, ministre de Medi Ambient, ha anunciat una partida pressupostària de cinc milions d’euros, que es destinaria a un augment del servei de neteja, a posar més papereres i a campanyes de conscienciació de la gent perquè miri de no embrutar.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt