Donegal tindrà un telèfon especial per a denunciar festes

Donegal tindrà un telèfon especial per a denunciar festes El fanalet d'una comissaria de la Garda / Foto: Liffey

El comtat de Donegal és un dels més oblidats pel potent centralisme dublinès, probablement perquè és allà perdut al Nord i només unit a la República per un tros de terra que, entre Bundoran i Manger, no fa ni deu quilòmetres d’amplada; de fet, de tant en tant, en algun mapa en què es fan servir dos colors diferents a fi de distingir la República i el Nord, hi ha qui li posa el mateix color que els sis comtats que són sota administració britànica. I fins a mitjan anys vuitanta, Met Éireann no va incloure Donegal a la seva previsió meteorològica.

Així doncs, sembla que hi ha molts habitants del comtat que pensen que no els controla ningú i és per això que en aquella zona les restriccions relacionades amb la pandèmia no acaben de complir-se; en aquest sentit, si a tot el país la incidència mitjana dels darrers catorze dies ha estat de 134,1 casos per cada cent mil persones, a Donegal la ràtio és de 306,5 casos. Les poblacions més afectades són Letterkenny i Milford.

De tota manera, bona part dels brots detectats al comtat tenen l’origen en trobades de tota mena organitzades per joves que, segons les autoritats sanitàries, celebren festes d’aniversari a casa amb els amics o formen grups en llocs a l’exterior, essent la platja un dels punts de trobada més populars, això sí, sempre que el temps ho permeti.

Amb tanta festa i xerinola i esperant de comptar amb la col·laboració de la gent que compleix les restriccions, la comissaria de Letterkenny ha decidit d’obrir un telèfon que servirà per a denunciar festes i ha promès que la resposta no serà l’habitual Sí, ja ho mirarem quan tinguem temps sinó que s’investigaran totes les denúncies. El telèfon és el 074 9167101.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt