Projecte de cohabitatge a Phibsboro tot i la prohibició

Projecte de cohabitatge a Phibsboro tot i la prohibició El centre comercial de Pibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

El passat mes de novembre, Darragh O’Brien, ministre d’Habitatge, va anunciar la prohibició dels projectes de cohabitatge, que durant els darrers anys han aparegut com bolets, però no va signar la llei fins el vint-i-dos de desembre, un decalatge que va suposar una allau de sol·licituds de permís a An Bord Pleanála -el regulador urbanístic-, a fi d’evitar la moratòria.

I ahir, el projecte de co-living presentat per la promotora immobiliària MM Capital per al centre comercial de Phibsboro (Dublin 7) va ser el primer a rebre el llum verd del regulador i si no hi ha cap entrebanc en el sempre llarguíssim i enrevessat procés de sol·licitud de permís d’obres, hi construirà un complex amb 297 habitacions individuals -tot i que inicialment se n’havien previst 321-, que compartiran zones comunes com cuina i sala d’estar.

D’altra banda, MM Capital ja va aconseguir el permís per a construir 341 estudis per a estudiants, però l’excés d’oferta en aquest segment del mercat els va fer canviar de parer i van virar cap al cohabitatge. Amb aquest permís anterior -aprovat fa dos anys-, també hi ha inclosa la remodelació del centre comercial, construït durant els anys seixanta i que amb el seu formigó gris i fred fa que sigui considerat un dels edificis més lletjos de Dublin. De tota manera, l’edifici més alt de la zona, a sobre del Tesco, romandrà dempeus.

El vistiplau d’An Bord Pleanála arriba una setmana després que l’ajuntament de Dublin anunciés que havia rebut una partida pressupostària del govern per un milió d’euros per a endegar el procés de disseny del nou Dalymount Park, l’atrotinadíssim estadi de futbol del Bohemian FC que cau a trossos i que l’any 2025 hauria de ser una moderna instal·lació amb sis mil places, a compartir entre el Bohemian i el Shelbourne, l’equip del barri veí de Drumcondra que ara juga al Tolka Park, que també cau a trossos.

Font: The Irish Times

Torna a dalt