A l’Hotel de la Quarantena hi ha trifulgues de tota mena

A l’Hotel de la Quarantena hi ha trifulgues de tota mena El Crowne Plaza Hotel de Santry, Dublin 9 / Foto: Crowne Plaza

L’estiu passat alguns irlandesos van practicar l’staycation, és a dir, el turisme interior, i a manca de visitants estrangers, això va suposar un baló d’oxigen per a les destinacions turístiques de l’illa que, tanmateix, passen per un mal moment arran dels diversos confinaments i la incertesa sobre la temporada alta vinent, que per ara no s’albira gaire bona perquè a la llista negra de territoris cada vegada hi ha més noms.

De fet, amb la inclusió de països com França, Itàlia o els Estats Units, que tenen una alta connectivitat amb Irlanda, el Crowne Plaza Hotel de Santry (Dublin 9), que és l’hotel designat per a fer la quarantena de catorze dies -dotze nits-, ha quedat petit i el seu portal d’internet dedicat als passatgers provinents de llocs de la llista negra no accepta reserves per als dies vinents, només hi ha places a partir del dilluns dinou d’abril. Amb tot, el departament de Sanitat i el Tifco Hotel Group estudiaran una ampliació de la capacitat.

D’altra banda, a l’hotel de la quarantena hi ha hagut trifulgues de tota mena d’ençà de la seva entrada en servei el passat 26 de març. En aquest sentit, la cosa ja va començar molt forta i durant les primeres 24 hores hi va haver tres fugitius, un dels quals continua campant alegrement; després hi va haver l’afer de dues dones que havien viatjat als Emirats Àrabs Units a sotmetre’s a una operació de cirurgia -que finalment no es van fer- i que quan van tornar a Irlanda van dir que no anaven a l’hotel, per la qual cosa van ser arrestades i va iniciar-se un procés judicial, que les va dur a la presó i després al Crowne Plaza, com tothom.

La relació amb el sistema judicial ha estat constant, amb sort diversa; qui ha guanyat ha estat un home irlandès provinent d’Israel, on havia estat enviat per la seva empresa, que ha vingut per a ser al costat del seu pare, malalt terminal de càncer i que durant els darrers dies ha empitjorat, fins al punt que els metges han dit que podria morir en qualsevol moment. Després d’una curta, però intensa batalla legal, en què s’adduïa que l’home havia estat vaccinat a Israel, que aquest país havia estat retirat de la llista negra i sobretot, per motius humanitaris, la Justícia li va donar la raó i va poder anar-se’n de l’hotel.

ACTUALITZACIÓ: segons Stephen Donnelly, ministre de Sanitat, no hi ha cap problema amb la capacitat de l’hotel sinó amb el fet que algunes companyies aèries deixen embarcar passatgers que no han fet la reserva.

Foto original

Torna a dalt