Amb els pubs tancats, els shebeens apareixen com bolets

Amb els pubs tancats, els shebeens apareixen com bolets Un shebeen descobert a Swords, Comtat de Dublin / Foto: Garda

Ja fa més d’un any que els irlandesos no poden practicar l’esport nacional, és a dir, anar a un pub ple de gom a gom on hi hagi caliu humà, bon ambient, cervesa brollant sense aturador i una seisiún amb música tradicional. De tota manera, ja fa uns quants mesos que, de tant en tant, però cada vegada més sovint, la Garda anuncia el descobriment de shebeens (del gaèlic síbín), que és el nom que reben els pubs il·legals que operen d’amagat.

En alguns casos, no són simples locals muntats amb una nevera plena de llaunes o ampolles sinó que hi ha barrils de cervesa, altres begudes alcohòliques, diverses pantalles de televisió, dards, taules, cadires i lavabos, bàsicament, un pub com els normals. Una altra característica força comuna entre els shebeens descoberts fins ara és que es localitzen a la Irlanda rural, lluny de qualsevol comissaria, tot i que també se n’ha descobert més d'un en ciutats com Dublin o Cork. El de la fotografia és a Swords, una població a tocar de l’aeroport de Dublin.

A més, com que Diageo va aturar la producció de cervesa Guinness a la seva planta dublinesa de Saint James’s Gate, hi ha un mercat negre de la black stuff que sembla que prové de les comandes d’hotels de la Gran Bretanya i del Nord i és que, a més necessitat, més s’està disposat a pagar i és per això que alguns operadors, tot i els estrictes controls de Diageo, desvien barrils cap a la República perquè això els suposa un benefici molt més alt.

Per la seva banda, Padraig Cribben, de l’Associació de Pubs d’Irlanda, ha afirmat d’entendre les ganes d’alguns d’anar a un pub, però òbviament, també ha denunciat l’existència de shebeens perquè en aquests locals il·legals no es respecta cap mesura sanitària i això fa que la transmissió del virus continuï, no permetent així que els pubs puguin reobrir.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt