La pandèmia podria ajudar la Irlanda rural a sobreviure

La pandèmia podria ajudar la Irlanda rural a sobreviure Local a llogar al comercialíssim Grafton Street / Foto: Liffey

Després de més d’un any amb una part important de la força laboral irlandesa treballant des de casa, sembla que la telefeina podria ser una opció que es consolidi un cop passi la pandèmia i és per això que el govern ha presentat un pla que hauria de revitalitzar les zones rurals del país que, com ha passat en molts altres llocs del món, s’havien despoblat durant el darrer segle arran de l’èxode cap a les zones urbanes, on hi ha moltes més oportunitats.

Segons va explicar ahir Heather Humpreys, ministra de Desenvolupament Rural, al programa The Hard Shoulder de l’emissora de ràdio Newstalk, la crisi derivada de la Covid-19 ha ofert una oportunitat única per a reimaginar la Irlanda rural després d’un any que ha canviat la vida de tothom. En aquest sentit, Humphreys va afirmar que el pla, anomenat Our Rural Future, tenia l’objectiu de crear feina de qualitat i així permetre que la gent pogués viure i treballar a la seva comunitat local.

Entre les cent cinquanta mesures més importants que té aquest pla quinquennal (2021-2025) hi ha proveir amb una bona connexió de banda ampla el nombre més gran possible de poblacions, creant oficines compartides (co-working) en hubs que podrien localitzar-se en negocis que hagin hagut de tancar arran de la pandèmia, com alguns pubs, que potser no tornaran a obrir mai més. També s’oferiria incentius fiscals a la gent que visqués en zones urbanes i decidís de traslladar-se a una zona rural.

Evidentment, el pla ha estat molt ben rebut per bona part dels diputats que representen districtes electorals rurals, tot i que també s’han mostrat cautelosos perquè aquestes coses acostumen a anar una mica lentes i en cas que no es concretin de pressa, molt probablement no acabaran de materialitzar-se. Per contra, Dublin Town, l’associació de comerciants del centre de Dublin, una zona molt castigada pels confinaments amb moltes botigues havent tancat definitivament (foto superior), ha pronosticat el fracàs del pla.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt