De les restriccions i de les multes no se’n salva ni Déu

De les restriccions i de les multes no se’n salva ni Déu La parròquia de la Mare de Déu de Lorda, a Mullahoran / Foto: Parròquia via FB

D’ençà de l’inici del confinament actual, que ja és el tercer i que va començar a final de desembre, la Garda ha emès milers de multes, principalment per ultrapassar el límit de cinc quilòmetres sense tenir cap excusa raonable i per organitzar festes casolanes, l’esdeveniment que es considera un dels focus més importants de transmissió del virus a causa del caliu i el contacte humà que hi acostuma a haver.

Així doncs, hi ha controls policials als llocs per on passa la gent que va més enllà del límit permès, com és la xarxa viària o els punts neuràlgics del transport públic, però els gardaí també van a moltes cases on es fan festes, de les quals se’n té coneixement gràcies a les trucades dels veïns més conscienciats amb la greu situació generada per la pandèmia o molestos amb el soroll, atès que, com no hi ha cap hora establerta per a plegar veles i anar a dormir, la xerinola s’allarga fins ben tard.

Bàsicament, que de les restriccions i de les multes no se’n salva ni Déu, una afirmació que en el cas de la parròquia de la Mare de Déu de Lorda a Mullahoran (Comtat de Cavan), és literal. En aquest sentit, a principi de març, al capellà PJ Hughes se li va imposar una multa de cinc-cents euros per haver celebrat una missa amb diversos feligresos, tot i que no té cap intenció de pagar-la; de fet, Hughes ja ha estat denunciat unes quantes vegades, probablement per alguns detractors de l’Església, que a Irlanda és un col·lectiu força nombrós.

I ahir al matí, Diumenge de Rams i dia de beneir la palma, hi va tornar, tot i que en aquesta ocasió era vox populi perquè la premsa local havia anunciat que hi hauria una protesta de parroquians que, en realitat, va acabar sent una missa, però sense gaire gent arran dels controls muntats per la Garda als diversos camins d’accés en compliment de la legislació.

L’operatiu va ser l’habitual, és a dir, basat en la progressivitat: primer trobar-se amb els infractors (engage), després explicar-los la normativa (educate), el punt següent és encoratjar-los a complir-la (encourage) i en cas que encara no n’hi hagi prou, com a darrera opció, fer complir la llei (enforce). D’altra banda, per ara no se sap si es va emetre cap multa.

Font: The Irish Independent i The Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt