Northsiders vs Southsiders, la batalla del Beckett Bridge

Northsiders vs Southsiders, la batalla del Beckett Bridge El Samuel Beckett Bridge / Foto: Liffey

El riu Liffey no només divideix Dublin físicament, sinó que històricament també ha fet de frontera social entre la classe benestant del sud i la classe treballadora del nord; de tota manera, aquesta és una descripció una mica antiquada i a grans trets, amb el creixement de la ciutat durant els darrers cent anys, la divisió s’ha difuminat molt i alguns barris del nord de la capital -com Glasnevin, Clontarf o Sutton- són més benestants que alguns dels sud.

Amb tot, després d’un any de pandèmia, confinament i un ampli ventall de restriccions, n’hi ha molts, sobretot joves, que ja no poden més i a fi d’esbargir-se una mica, han d’organitzar activitats que els proporcionin emocions fortes. És el cas dels dos grups de joves que ahir van decidir d’estomacar-se col·lectivament al Samuel Beckett Bridge, a la zona dels Docklands, essent tan nombrosos que fins i tot van aturar el trànsit.

Segons alguns testimonis, cada un dels dos grups va arribar a la zona de contacte des d’una riba diferent, alguns a peu i d’altres amb bicicleta o patinet. A la batussa, que va acabar amb els participants dispersant-se quan unitats de la Garda de les comissaries d’Store Street i Pearse Street van arribar al lloc dels fets, hi va haver un ferit per arma blanca, que va ser traslladat al Mater Hospital, tot i que segons fonts mèdiques, el seu estat no és greu. D’altra banda, la Garda ha endegat una investigació sense que per ara hi ha hagut cap detenció.

Font: Irish Independent i The Journal.ie

 

Torna a dalt