L'escola obre amb una crida a evitar la xerrera parental

L'escola obre amb una crida a evitar la xerrera parental Placa del departament d'Ensenyament, a Dublin / Foto: Liffey

El mes d’agost passat, les escoles van iniciar el nou curs amb l’ordre categòrica del departament d’Ensenyament d’aguantar els embats de la pandèmia a qualsevol preu, fins al punt que en alguns centres on el director havia decidit de tancar a causa d’un brot de Covid-19 entre l’alumnat, es va obligar a reobrir; de tota manera, en bona part d’aquests casos els pares no enviaven els fills a l’escola per precaució i s’acabava tancant.

Després, a principi de desembre, amb la reobertura de l’economia, una decisió que tenia l’objectiu de salvar l’any amb la campanya de Nadal tot i que ara el govern ha reconegut que va ser un error, els casos de contagi diaris van començar a comptar-se per milers -alguns dies amb puntes de més de nou mil- i es va decidir de posposar la tornada a classe després de les vacances fins a final de gener. Un cop arribats a aquesta data i veient el panorama de contagis i morts, es va tornar a posposar.

I ara que després de dos mesos de confinament les xifres han començat a millorar, les escoles són les primeres a mirar de tornar a una mínima normalitat, això sí, ho faran de manera esglaonada. En aquest sentit, avui tornaran a classe els més petits, des dels junior infants (de 4 a 6 anys) fins als de second class (de 7 a 9 anys), així com els qui enguany facin el Leaving Certificate (Selectivitat).

Evidentment, després de tant de temps sense haver-se vist, molts pares voldran petar la xerrada i comentar la jugada amb els seus homòlegs i és per això que divendres, durant la conferència de premsa diària sobre Covid-19, Ronan Glynn, Sotsmetge en Cap, va demanar als pares que quan deixin els seus fills a l’escola no formin grups de conversa a l’exterior ni que programin activitats en què es barregin infants de diverses unitats familiars. Pel que fa a la logística dels centres, es prioritzarà la separació de classes, que entraran una per una a l’edifici sense barrejar-se entre elles.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt