Augment dels visitants als boscos durant la pandèmia

Augment dels visitants als boscos durant la pandèmia Castell en ruïnes a Donadea, Co. Kildare / Mike Searle (geograph.ie)

Els diversos confinaments que van succeir-se durant l’any passat i que van tancar la població a casa durant llargs períodes de temps van fer que durant les posteriors reobertures molts ciutadans volguessin esbargir-se i respirar una mica d’aire fresc, essent el bosc un dels llocs preferits per a fer-ho. Aquesta és la conclusió a la qual s’arriba analitzant les dades del report de Coillte, l’agència estatal que gestiona al voltant de sis mil boscos repartits arreu de la República. En gaèlic, Coillte (coltxa) vol dir bosc. 

En aquest sentit, de març a desembre del 2020, als cinquanta boscos més populars gestionats per Coillte -bona part dels quals situats a prop de zones urbanes- hi va haver un increment en el nombre de visitants del 38% respecte al mateix període de l’any anterior, passant d’1,6 milions de persones a 2,2 milions.

El report de Coillte també compara les xifres del mes de febrer del 2020 -el darrer sense pandèmia- amb el desembre passat, just després de la fi d’un confinament de sis setmanes; aquí la classificació l’encapçala l’espai natural de les Dublin Mountains, a tocar de la capital, que va passar de 30.041 visitants a 60.816, respectivament; en termes relatius destaca el Donadea Forest Park (Comtat de Kildare), que va triplicar el nombre de visitants (+200%), passant de 4.773 a 14.335.

Segons Imelda Hurley, directora general de Coillte, els boscos ben cuidats no només són molt bonics sinó que també aporten un benefici a la salut mental i física de la gent, a banda de felicitat, en aquest difícil temps de pandèmia; Hurley ha aprofitat per a demanar que qui vagi al bosc respecti totes les restriccions establertes per l’autoritat sanitària, sobretot la distància de dos metres i no ultrapassar el límit de cinc quilòmetres.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt