El repte del Jerusalema, a les cadenes de supermercats

El repte del Jerusalema, a les cadenes de supermercats El ball del Jerusalema al Lidl / Foto: Vimeo

Fa uns dies la Garda va publicar un vídeo on sortien diversos agents del cos ballant al ritme de la cançó Jerusalema després que la Policia Federal Suïssa els hagués plantejat el repte; el vídeo dels gardaí movent la carcanada en diversos indrets del territori es va fer viral i ha estat visionat per milions de persones (vídeo a sota). La Garda va rebre la felicitació dels suïssos, que fins i tot van penjar una bandera irlandesa a la façana del seu quarter general.

De tota manera, sembla que la performance no va agradar a tothom i la Garda Síochána Ombudsman Commission (GSOC), l’ens públic que s’encarrega d’investigar les actuacions policials, va rebre vuit queixes de ciutadans que creien que els agents havien de centrar-se a fer la seva feina i oblidar-se de distraccions. La GSOC va desestimar totes les queixes perquè el repte Jerusalema no havia causat cap dany a ningú.

Uns altres que s’han apuntat al festival han estat les cadenes de supermercat alemanyes Aldi i Lidl, que han gravat uns vídeos on els seus empleats ballen el Jerusalema als establiments comercials i també a l’exterior, en poblacions on hi tenen presència; en el cas d’Aldi, fins i tot hi ha locals que n’han fet un per separat. Per ara sembla que les altres cadenes no s’hi han afegit, però, molt probablement, com sempre passa amb aquestes coses, ho faran ben aviat i és que això suposa publicitat gratuïta a la premsa.

 

Lidl Ireland's Jerusalema Challenge #JerusalemaChallenge from Upload Media on Vimeo.

 

Els que sí que no faran la performance són els voluntaris del Servei de Guarda Costes i és que quan els membres de la base de Dingle (Comtat de Kerry) van publicar el seu vídeo, l’entitat va afanyar-se a emetre un comunicat a totes les bases demanant que no ho fessin i que es concentressin en la seva feina de salvament, adduint que hi podria haver una emergència que els podria enxampar ballant.

 

 

Torna a dalt