La North Inner City vol reduir la tensió jugant a futbol

La North Inner City vol reduir la tensió jugant a futbol Repartidor de Deliveroo a Dublin / Foto: Liffey

Durant les darreres setmanes, a la North Inner City dublinesa hi ha hagut un preocupant augment del nombre d’incidents en què s’hi han vist involucrats repartidors de menjar a domicili i joves de la zona que, a vegades per formar part de la petita delinqüència del barri i d’altres per l’avorriment, es dediquen a atacar els ciclistes que duen la característica motxilla quadrada a l’esquena, essent els repartidors de Deliveroo els qui més reben.

La situació ha arribat a un punt de tal gravetat que la Garda, representants polítics, Justícia i activistes socials del barri ja s’han reunit diverses vegades. Entre les coses que s’han sabut hi ha el fet que l’augment de la violència ha suposat que alguns joves que no s’involucrarien en actes violents si hi hagués un ambient de normalitat, ara van armats amb navalles o ganivets per si de cas; això fa que qualsevol escaramussa sense importància pugui acabar molt malament, com ja va passar fa unes setmanes, en què va morir un noi de setze anys. 

A l’hora de trobar solucions s’han estudiat diverses mesures que anirien des d’un increment de la presència policial, amb més vigilància, controls i escorcolls, a organitzar activitats lúdiques perquè els nois del barri s’esbargeixin una mica; de fet, sembla que el confinament i la manca d’activitats esportives és una de les causes de l’augment de l’agressivitat i de la concentració de grups de joves amb ganes de gresca, tot i que sembla que bona part dels problemes més greus són generats per un grup no gaire nombrós.

Una altra mesura que s’ha proposat és la d’organitzar una lliga de futbol amb partits que enfrontin els repartidors a domicili amb els joves del barri a fi de descarregar una mica de tensió; de tota manera, bona part dels repartidors de Deliveroo són brasilers, per la qual cosa, una més que probable derrota humiliant per als locals potser acabaria empitjorant les coses.

Amb tot, malgrat que els repartidors ja s’han reunit amb la Garda, la seva precarietat i el fet de treballar com autònoms i no estar sindicats ha dificultat la defensa dels seus interessos col·lectius, però això podria canviar gràcies a l’ajuda del sindicat Unite, que ja s’ha prestat voluntàriament a donar un cop de mà de manera informal. També la Garda ha destinat agents a tractar qualsevol problema de seguretat que tinguin els repartidors.

Font: The Irish Times

 

Torna a dalt