Tot apunta que l’estiu vinent també serà d’staycation

Tot apunta que l’estiu vinent també serà d’staycation Vestíbul de facturació de l'aeroport de Dublin buit / Foto: Liffey

Semblava que amb l’arribada dels diversos vaccins i amb milions de dosis acordades amb les farmacèutiques, en l’afer Covid-19 començava a albirar-se el final de les estrictes restriccions patides per la població durant els darrers onze mesos, però entre la pèssima gestió en la vaccinació a gairebé tots els països europeus, la reducció de les dosis disponibles i l’aparició de noves variants molt més contagioses, ha fet que ara els plans d’anar de vacances estivals a l’estranger hagin començat a esfumar-se.

Aquesta és la impressió que ha quedat després que la Garda hagi reforçat els controls viaris a fi d’enxampar els qui ultrapassen el perímetre de cinc quilòmetres, essent un punt perfecte els accessos a l’aeroport, que la setmana passada van ser el centre d’atenció informativa quan el Taoiseach Micheál Martin va denunciar que dels aproximadament mil passatgers que van arribar el dia abans, la meitat ho van fer des de destinacions turístiques, és a dir, que no hi havia cap motiu raonable per haver fet el viatge. De tota manera, això s’hauria d’acabar aviat perquè la multa als infractors ha augmentat dels cent euros als cinc-cents.

També Tony Holohan, el Metge en Cap que cada vespre fa una conferència de premsa en què informa, entre altres coses, del nombre de contagis i morts -ahir 101, rècord absolut, tot i que n'hi havia alguns del mes de gener-, ha recomanat als ciutadans de no reservar vacances a l’estranger perquè, tal com estan les coses, probablement no hi podran anar.

Òbviament, això ha enfurismat Micheal O’Leary, cap del Grup Ryanair, que durant l’any passat va tenir unes pèrdues d’uns mil milions d’euros. En aquest sentit, el gurú dels vols de baix cost ha acusat Holohan d’alarmista; de fet, O’Leary no ha parat de criticar les accions del govern d’ençà de l’inici de la pandèmia i l’estiu passat ja es va desesperar de mala manera amb la Llista Verda de destinacions segures que, a banda de ser molt minsa, amb països sense cap aeroport i gairebé sempre decreixent, canviava contínuament.

Amb tot, el sector turístic de l’illa, que ha estat un dels més castigats per la crisi sanitària, podria sortir beneficiat del veto a les vacances a l’estranger, fent que els ciutadans practiquin l’staycation (stay + vacation), és a dir, fer una estada en algun lloc d’Irlanda, una opció que ja va ser força popular l’any passat, alleujant així la manca de turistes estrangers i és que a l’inici del 2020 s’havien previst unes xifres de rècord. De tota manera, l’staycation només afavoreix les zones fora de Dublin, com la costa oest i la Ruta de l’Atlàntic Salvatge, perquè cap irlandès va de vacances a la capital.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt