Arribat sense PCR? Dues setmanes castigat a l’hotel

Arribat sense PCR? Dues setmanes castigat a l’hotel El Gresham Hotel, a O'Connell Street (Dublin 1) / Foto: Liffey

Durant els darrers dies la situació pandèmica ha millorat força pel que fa a les xifres de contagiats i de morts per Covid-19 i ahir, en la seva conferència de premsa diària, Tony Holohan, el Metge en Cap, va anunciar 1.273 nous contagis i set morts, és a dir, res a veure amb els més de 9.000 contagis i gairebé vuitanta morts dels dies més foscos de la tercera onada, probablement generada per la relaxació de la població durant les festes de Nadal, que a Irlanda solen ser molt familiars i amb molt de shopping desenfrenat.

De tota manera, el govern, seguint el consell del grup d’experts (NPHET), ha decidit d’allargar el confinament actual fins al cinc de març -la previsió inicial era d’acabar a final de gener- i és que la reobertura feta a principi de desembre, forçada pel sector comerç a fi de mirar de salvar la campanya nadalenca -i gairebé l’any-, ha generat una allau de crítiques cap a l’executiu de Micheál Martin, que ara ha reconegut que es van precipitar.

D’altra banda, també s’ha volgut esmenar el desgavell de les persones que arriben a Irlanda des de l’estranger i que no compleixen les restriccions decretades per l’autoritat sanitària, és a dir, quarantena de catorze dies, o cinc, en cas que al cap de cinc dies es faci un test PCR i el resultat sigui negatiu. Amb tot, els passatgers procedents de la Gran Bretanya i Sud-àfrica, que són l’origen de les variants més contagioses del virus, han de fer la quarantena independentment del resultat de la prova PCR.

En aquest sentit, qui arribi a Irlanda sense haver-se fet el test, o amb el test, però procedents del Brasil o Sud-àfrica, hauran de passar catorze dies en hotels de quarantena, a semblança del que ja es fa a països com Austràlia; els hotels seran vigilats per agents d’empreses de seguretat privades i evidentment, els hostes s’hauran de pagar l’estada. A més, qui ignori la normativa, podria enfrontar-se a una multa de fins a 2.500 euros o sis mesos de presó.

Pel que fa al límit de mobilitat de 5 km en vigor a la República, fins ara s’han emès unes mil cinc-centes multes, bona part de les quals en els paisatges més escènics d’Irlanda, com les muntanyes de Wicklow, que són un pol d’atracció dels dublinesos àvids de veure natura, sobretot quan neva. Tanmateix, segons les dades de l’Oficina Central d’Estadística, els residents al comtat de Dublin són els que més respecten el límit de 5 km, molt probablement perquè ho tenen tot a mà i no necessiten anar gaire lluny.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt