Els pubs hauran de servir àpats generosos peti qui peti

Els pubs hauran de servir àpats generosos peti qui peti El ticket solidari de renúncia a l'àpat / Foto: Oscars Cafe Bar via FB

A principi de desembre, amb la tornada al nivell 3 després de sis setmanes a nivell 5 amb confinament, els pubs amb servei de cuina van poder aixecar la persiana, això sí, reduint la cabuda del local a fi de poder mantenir una distància de seguretat adient entre els diversos grups de clients i sobretot -condició sine qua non-, servir àpats generosos, un concepte, el de generós, que en aquest cas concret suposa una quantitat com la que se serviria per dinar o sopar en un restaurant i amb un preu mínim de nou euros.

Amb tot, sembla que la clientela arriba als pubs molt assedegada, però gens afamada, i ja han estat uns quants els establiments que han alertat de l’exagerada quantitat de menjar que acaba al cubell de les escombraries, atès que hi ha gent que va a beure unes pintes després d’haver anat a menjar en un altre restaurant; així doncs, van al pub, paguen el peatge de nou euros per l’àpat generós, però tot roman al plat.

Òbviament, tenint en compte que la pandèmia ha deixat molts ciutadans en una difícil situació econòmica, per als qui regenten un pub no és gens agradable de veure el malbarat de menjar de qualitat preparat amb delicadesa a la cuina del local i és per això que l’Oscars Cafe Bar, un pub localitzat a Smithfield Plaza (Dublin 7), va decidir d’esmenar la situació.

En aquest sentit, un post a la seva pàgina de Facebook va anunciar que a partir d’aquest passat cap de setmana, s’oferiria l’opció de destinar els nou euros de l’àpat generós al Brother Kevin Capuchin Centre, una entitat caritativa del mateix barri que dóna menjar a qui ho necessiti i on cada dia es formen unes cues més llargues. Amb aquesta acció es volia fer dos tirs amb una pedra: evitar el malbarat de menjar i ajudar una entitat de la zona.

De tota manera, la iniciativa -anomenada Suspended Meal for the Homeless- es va fer viral i això va fer que arribés a la Garda, que va aconsellar el pub de complir amb la normativa vigent i servir àpats generosos, independentment de si romanien al plat o acabaven a les escombraries. Així doncs, l’Oscars Cafe Bar ha anunciat que retira la iniciativa tot assegurant que en cap moment volia esquivar la llei i que enviarà la recaptació feta abans de la suspensió, més una contribució de mil euros, al Capuchin Centre.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt