Bogeria a An Post: més de 3 milions de paquets setmanals

Bogeria a An Post: més de 3 milions de paquets setmanals Rètol indicant una oficina d'An Post / Foto: Liffey

Ja fa anys que s’ha consolidat la venda per internet però aquesta campanya nadalenca, amb la situació excepcional creada per la Covid-19 i que sembla que tindrà les botigues obertes tot i que amb restriccions de capacitat, la cosa se sortirà de mare; de fet, segons les dades d’An Post, darrerament s’han repartit uns dos milions i mig de paquets setmanals i d’ara fins a Nadal s’espera que la xifra s’enfili fins als 3,3 milions, essent avui, el Black Friday, el dia que marca l’inici de la bogeria, seguit del Cyber Monday.

Amb tot, An Post ha assegurat que està preparada per al repte i és que ha invertit trenta milions d’euros en automatitzar processos; en aquest sentit, a l’octubre ja va obrir un centre de repartiment automatitzat a Citywest (Dublin 24) i també ha incorporat nous escàners que faciliten el seguiment dels enviaments. Pel que fa als recursos mòbils, la companyia ha contractat mil treballadors i ha incorporat sis-cents vehicles elèctrics a la seva flota.

D’altra banda, David McRedmond, director general d’An Post, ha demanat a la clientela que enviï els paquets tan aviat com pugui a fi d’evitar retards, sobretot en cas d’enviaments a l’estranger. La companyia postal també ha donat alguns consells a l’hora de comprar a internet, com assegurar-se que la web sigui segura -ha de tenir un cadenat al costat de l’inici del domini-, donar preferència als comerciants irlandesos, preveure que el temps d’entrega serà una mica més llarg que d’habitud, embolcallar bé els objectes i escriure l’adreça del remitent per si de cas no es pot fer l’entrega i s’ha de retornar.

De tota manera, An Post no és l’única que anirà de bòlit durant les setmanes vinents perquè l’activitat frenètica afecta tot el sector, fins al punt que moltes empreses han anunciat la creació de centenars de nous llocs de treball. I en cas de no donar l’abast, el repartiment es fa amb taxis aprofitant que amb la restricció de mobilitat arran del nivell 5, molts taxistes han decidit de suplir la manca de clientela repartint paquets. 

Torna a dalt