Multes Covid-19: 500€ per fer una festa i 150€ per anar-hi

Multes Covid-19: 500€ per fer una festa i 150€ per anar-hi Rètol advertint de l'obligatorietat de dur màscara / Foto: Liffey

Ja fa mesos que molts publicans, és a dir, persones que regenten un pub i un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, es queixen pel fet que no els deixen obrir perquè, segons els experts, hi hauria un increment de contagis; amb tot, això provoca que la gent compri begudes alcohòliques a l’off-licence, faci una festa casa i... amb el caliu i el contacte humà el virus es propagui alegrement, fent que, com que hi ha més contagis, les autoritats continuïn mantenint els pubs tancats i la situació esdevingui un peix que es mossega la cua.

Fins ara, les festes casolanes eren clausurades quan la Garda s’hi presentava i obligava tothom a anar a dormir, al mateix lloc dels fets o a una altra casa en cas que fossin convidats. De tota manera, els gardaí no tenen prou efectius per a anar a tot arreu i això ha fet que les festes casolanes, oimés durant el cap de setmana, hagin estat força nombroses.

Nogensmenys, quatre setmanes després que s’aprovés la nova legislació sobre multes pandèmiques, finalment, ahir, Stephen Donnelly, ministre de Sanitat, va signar l’instrument legal que la fa efectiva; així doncs, a partir d’ara la Garda podrà emetre multes, que haurien de tenir un efecte dissuasiu; en aquest sentit, qui sigui enxampat organitzant una festa haurà de pagar cinc-cents euros i qui hi vagi de convidat, cent cinquanta.

Les multes també s’imposaran a qui no respecti altres restriccions, com la d’anar més lluny del límit permès -actualment de cinc quilòmetres-, que suposarà haver de pagar de cent euros, o vuitanta per als que facin servir el transport públic i no duguin màscara.  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt